Iata cum vor putea fi instalate si utilizate tastaturile de la terti pe iOS 8

- Publicitate -

iOS 8 – cea mai recenta versiune majora a sistemului de operare pentru iPhone si iPad – aduce o lunga serie de functii noi si imbuntatatiri, o parte dintre ele fiind legate de tastatura. Pe langa introducerea sistemului QuickType, iOS 8 aduce utilizatorilor in premiera posibilitatea de a instala si folosi tasaturi de la terti in toate aplicatiile de sistem. Dupa ce Apple a facut acest anunt, multi dintre dezvoltatorii de tastaturi virtuale ne-au indicat ca isi vor face creatiile compatibile cu iOS 8 astfel incat utilizatorii sa isi poata folosi tastaturile preferate peste tot. TouchPal este unul dintre dezvoltatorii de tastaturi care si-a anuntat intentia de a implementa o astfel de tastatura in iOS 8, lansand un clip video de prezentare a modului in care va functiona si oferind catorva bloggeri posibilitatea de a testa in premiera tastatura lor pe iOS 8.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kTzGAviT3oA]

Procesul de instalare al unei tastaturi de la terti pe iOS este unul simplu, fiind in continuare necesara instalarea aplicatiei speciale pentru aceasta tastatura pe iPhone sau iPad, si apoi adaugarea tastaturii in sistem din interiorul aplicatiei Configurari printr-un proces similar adaugarii oricarei alte tastaturi noi. Din momentul in care utilizatorul a ales sa foloseasca noua tastatura, utilizatorii ii vor putea modifica pozitia in lista cu tastaturi si o vor putea accesa simplu prin intermediul pictogramei Tastaturi (globul) afisate pe tastatura virtuala a iOS (cei care au adaugata o tastatura Emoji, spre exemplu, cunosc procesul).

touchpal_installation

Odata ce a fost adaugata ca si tastatura de sistem, TouchPal sau orice alta tastatura va fi disponibila oriunde este necesara folosirea tastaturii, deci inclusiv in aplicatiile preinstalate ale iOS, cum ar fi Mesaje, Mail, Safari sau Notite, precum si in aplicatiile de la terti, fara ca acestia sa trebuiasca sa includa compatibilitate cu noile tastaturi. Partea buna a tastaturilor terte este aceea ca dezvoltatorii vor putea sa iti ofere noi optiuni de a tipari rapid pe iPhone si iPad, precum si acces rapid la o serie de taste si diferite gesturi speciale pentru adaugarea sau stergerea de caractere. Partea proasta este ca vor exista si dezvoltatori rau-voitori care vor profita de eventuale erori pentru a-ti fura datele introduse (parole, numere de card, etc.).

touchpal_usage

TouchPal este o tastatura similara Swype, permitand utilizatorilor sa tipareasca litere, cifre sau simboluri in mod continuu fara a ridica degetul de pe ecran pana in momentul in care au terminat de tiparittoate caracterele unui cuvant. In momentul tiparirii, aplicatia va afisa circuitul degetului pe ecran si fiecare caracter pe care il tiparesti. Partea buna este ca tastaturile de la terti vor oferi utilizatorilor sugestii prin sistemul avansat QuickType, simplificand procesul de tiparire a cuvintelor.

Deocamdata TouchPal, impreuna cu multe alte tastaturi create de dezvoltatorii de aplicatii pot fi testate de oricine, chiar si in versiunile anterioare iOS 8, prin intermediul aplicatiilor speciale disponibile pe App Store, insa din toamna aplicatiile respective vor primi actualizari care vor extinde disponibilitatea lor peste tot pe iPhone si iPad care ruleaza iOS 8.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Campania Apple „Capturat pe iPhone 6s” aduce noi imagini colorate în numeroase locuri de pe glob

Compania Apple și-a extins recent campania publicitară „Caputrat pe iPhone” publicând o serie de noi imagini colorate,...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.