iOS 8 va oferi posibilitatea de a rula doua aplicatii in acelasi timp pe ecranele iPad

0
1192
Concept divizare ecran pe iPad via Sam Beckett
Concept divizare ecran pe iPad via Sam Beckett.

O caracteristica pe care eu si, sunt convins, ca multi dintre voi si-o doresc pe iPad, este optiunea de a diviza ecranul in doua parti astfel incat sa poti folosi in acelasi timp doua aplicatii pe ecranul mare al tabletei. Companiei Apple ii este ceruta implementarea acestei functii de mult timp, iar in iOS 8 utilizatorii ar putea sa primeasca ceea ce isi doreau de atata vreme. Potrivit unei informatii obtinute de blogul 9to5Mac de la persoane care cunosc situatia, compania cu sediul in Cupertino se pregateste sa creasca functionalitatea tabletelor iPad prin adaugarea caracteristicii de divizare a ecranului.

In iOS 8 utilizatorii ar urma sa poata folosi simultan, pe un singur ecran, doua aplicatii. Potribit datelor cunoscute pana in prezent, noua caracteristica va functiona doar atunci cand ecranul este intors in modul portret, oferind un spatiu de lucru generos pentru ambele aplicatii rulate la un moment dat. Dar aceasta caracteristica nu va aduce doar atat. Se pare ca Apple a gandit totul in asa fel incat productivitatea utilizatorilor sa fie crescuta cat mai mult cu putinta, astfel incat acestia nu vor putea doar sa opereze cu mai multe aplicatii in acelasi timp, ci vor putea sa si trimita date intre cele doua aplicatii. Astfel, un utilizator ar putea, spre exemplu, sa copieze un text sau o imagine dintr-o aplicatie si sa o insereze in cea de-a doua mult mai rapid, procesul fiind cu atat mai util cu cat ai mai multe lucruri de copiat si lipit dintr-un document in altul. Integrarea unei functionalitati de partajare ne indica pe de-o parte ca Apple ar putea accepta serviciile XPC in iOS, pentru a oferi dezvoltatorilor un mod mai simplu de a implementa partajarea continutului intre aplicatii si, pe de alta parte, o productivitate mult mai mare in aplicatii precum Mail, unde atasarea unui fisier este un proces lung si plictisitor.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_H6g-UpsSi8]

Deocamdata nu se stie care vor fi modelele de tablete care vor aduce noua caracteristica ce va functiona doar in modul portret. Daca pe modelul cu ecran de 9,7 inch este foarte posibil ca divizarea ecranului sa fie oferita utilizatorilor, pe cel cu ecran de 7,9 inch nu se stie daca Apple o va oferi din cauza dimensiunii mici a ecranului.

Diferite modele de tablete comercializate de competitorii Apple, cum ar fi Samsung sau Microsoft, ofera posibilitatea de a diviza ecranul, aceasta „inovatie” prezenta de o „eternitate” pe computere fiind o buna strategie de marketing pentru acesti producatori. Din pacate, caracteristica integrata pe tabletele actuale nu este suficient de bine optimizata, astfel ca pot exista intarzieri mari mai ales in cazul unor sarcini mai complexe. Avand in vedere faptul ca tabletele iPad au un hardware tot mai puternic (cele mai noi modele au chiar si procesoare pe 64 biti), care poate sustine cu usurinta rularea a doua aplicatii pe acelasi ecran, mutarea este logica mai ales pentru cele mai noi modele.

- Reclamă -