Dr. Dre si Jimmy Iovine urmeaza sa fie directori in cadrul Apple

0
150

In cursul zilei de ieri va spuneam ca mai multe publicatii au obtinut „pe surse” sigure informatii potrivit carora compania Apple este pe punctul de a face cea mai mare achizitie din istorie, urmand a cheltui peste 3 miliarde de dolari pentru a achizitiona firma Beats Electronics. Dupa aflarea acestei noutati, chiar daca ea nu a fost confirmata inca decat de Dr. Dre, aflat intr-o stare nu tocmai de luciditate, s-a creat o adevarata isterie, fiecare publicatie cautand motive mai mult sau mai putin ilare care sa fi determinat Apple sa achizitioneze celebra firma producatoare de casti si sisteme audio.

Trecand peste motivele principale care ar fi stat la baza acestei achizitii, aflam astazi ca Jimmy Iovine si celebrul rapper Dr. Dre, ambii cofondatori ai Beats Electronics, urmeaza sa fie angajati ca si directori in cadrul companiei Apple, potrivit celor de la The Wall Street Journal. Publicatia noteaza ca cei doi ar putea sa nu obtina functii cu norma intreaga in cadrul firmei americane, dar vor participa la unele dintre intrunirile facute in cadrul Apple si vor purta diferite negocieri sau indeplini alte sarcini importante. Chiar daca inca nu se stie care sunt functiile exacte pe care cei doi noi directori din cadrul Apple le vor ocupa, se pare ca Iovine, o cunoscuta figura a industriei muzicale, va parasi si rolul sau de presedinte in cadrul studiourilor Interscope Geffan, o divizie a Universal Music Group.

Atat Dr. Dre – pe numele real Andre Young – cat si Jimmy Iovine ar putea avea un rol esential la ajutarea companiei Apple de a semna noi contracte cu casele de discuri – date fiind legaturile lor –  dar si de a crea produse si servicii mai atractive pentru clientii tineri. Avand in vedere ca Apple doreste sa extinda si mai mult afacerea iTunes, achizitionarea Beats ar putea avea un rol benefic nu doar datorita castilor si difuzoarelor, ci si a serviciului de streaming audio superior iTunes Radio.

Se pare ca Apple doreste sa iasa cat mai mult la lumina reflectoarelor angajand diferite personalitati. Dupa ce au adus-o recent in functia de vicepresedinte executiv pe Angela Ahrendts, fostul director general al Burberry, aducerea lui Dr. Dre si a lui Jimmy Iovine ar putea ajuta compania din Cupertino sa iasa in evidenta cu produse pe placul unei mase si mai mari de oameni.

- Reclamă -