Cofondatorul Beats critica EarPods-urile, in timp ce Eddy Cue lauda castile Beats

0
98
Eddy Cue (stanga) si Jimmy Iovine (dreapta). Sursa imagine: Re/code
Eddy Cue (stanga) si Jimmy Iovine (dreapta). Sursa imagine: Re/code

Apple a anuntat oficial in cursul noptii trecute faptul ca au cumparat Beats Electronics si Beats Music, tranzactia urmand a fi finalizata in decursul trimestrului fiscal viitor (lunile iulie-septembrie). Pentru ca o lume intreaga asteapta cateva explicatii din partea managerilor Apple privind motivele care au stat la baza achizitiei, acestia au acordat numeroase interviuri. Unul dintre acestea a fost acordat de Eddy Cue, vicepreseedinte executiv al Apple si directorul departamentului Servicii si Software pentru Internet, impreuna cu Jimmy Iovine, cofondator si director general al Beats, jurnalistilor Walt Mossberg si Kara Swisher in cadrul conferintei aniversare a Re/code, Code Conference. La fel ca si in cazul oricarei achizitii de acest gen, fiecare dintre cele doua parti incearca sa aduca laude una alteia, si asa au procedat si Jimmy Iovine si Eddy Cue.

Vorbind concret despre produsele companiei cumparate, Eddy Cue a laudat listele de redare inteligente capabile sa se adapteze dupa cerintele consumatorului, spunand despre ele ca sunt capabile sa ajute la cresterea vanzarilor de muzica. Punand in context afirmatia sa, Cue a declarat ca interesul consumatorilor pentru muzica este in scadere, iar combinarea celor doua companii (Apple si Beats) va duce la o noua crestere, fiecare dintre cele doua parti venind cu anumite elemente care, imbinate, vor atrage si mai mult utilizatorii catre achizitia si consumul de muzica din iTunes Store. Trecand mai departe, vicepresedintele Apple a laudat si castile Beats declarand ca firma americana produce casti de urechi premium extraordinare. Stiu ca nu foarte multi consumatori sunt de acord cu aceasta afirmatie si asta nu pentru ca toate castile Beats nu ar fi de calitate, ci pentru ca ele sunt scumpe in pofida faptului ca nu sunt si cele mai bune casti din categoria lor de pret.

Trecand la Iovine, acesta s-a bucurat de asemenea ca Beats sa fie achizitionata, dupa ani de asteptari si rugaminti, de Apple. Cu toate acestea, el a fost mai rezervat in a lauda compania Apple, criticand castile EarPods oferite in pachet cu orice iPhone sau iPod nou „Asculti „Apocalipse Now” si un elicopter suna ca si o musca”. Ca si raspuns, directorul sau, Eddy Cue, i-a spus ca „noi facem cele mai bune casti care vin in cutie [n.r. cutia unui telefon].”

Este foarte posibil ca Apple sa se foloseasca de tehnologia creata de catre Beats si sa o implementeze in castile sale pe care le va include in viitor in pachetul oricarui iPhone nou. Intr-adevar, Iovine are dreptate in ceea ce priveste calitatea castilor Apple care nu se poate compara cu cea a castilor „in ureche” comercializate in prezent de catre Beats.

- Reclamă -