Calatoreste in Siguranta – o aplicatie oferita de MAE pe care trebuie sa o ai cand calatoresti in strainatate

0
1348

Daca doresti sa calatoresti in strainatate, oricand site-ul Ministerului Afacerilor Externe iti ofera posibilitatea de a verifica daca exista alerte de calatorie si modalitati de procedare sau contactare a misiunilor diplomatice romanesti de pe teritoriul tarii in care doresti sa te deplasezi. In colaborare cu iQapps, Ministerul Afacerilor Externe din Romania a publicat in App Store si ofera gratuit tuturor cetatenilor romani posibilitatea de a stii tot ce trebuie in legatura cu locatia in care urmeaza sa se deplaseze.

calatoreste in siguranta

Descarcand aplicatia Calatoreste in Siguranta, vei avea acces la informatii legate de conditiile de calatorie, toate alertele de calatorie, misiunile diplomatice si informatii generale despre tarile in care doresti sa te deplasezi pentru a sti mereu daca este sigur pentru tine si, eventual, familia ta sa va deplasati intr-o anumita regiune. Aplicatia va alerta toti utilizatorii, conectati la internet, atunci cand apar situatii speciale in locul in care se afla. Daca te inscrii voluntar in evidentele Ministerului Afacerilor Externe din Romania vei primi informatii si prin SMS in cazul in care exista urgente in regiunea sau tara in care va aflati, sau ati intrat in dificultate. Cu ajutorul aceleiasi aplicatii vei putea sa contactezi rapid misiunea diplomatica a Romaniei de pe teritoriul tarii in care te aflii in caz de urgenta si sa accesezi site-ul web al misiunii celei mai apropriate de tine (daca esti conectat la internet). O alta caracteritica extrem de utila a aplicatiei este listarea procedurilor care trebuiesc urmate in cazul unor incidente cum ar fi accidentele, imbolnavirea, pierderea sau furtul actelor, etc.

calatoreste in siguranta

Practic, vorbim despre o aplicatie utila si recomandata oricarui roman care calatoreste intr-o tara straina. Daca credeti, in ciuda instabilitatii unor zone, ca in tara in care calatoriti nu ar putea aparea conflicte prea devreme, atunci nu puteti exclude aparitia unor incidente din care aplicatia v-ar putea scoate usor.

Aplicatia Calatoreste in Siguranta este disponibila in App Store intr-o versiune creata special pentru iPhone si iPod touch, dar poate fi instalata si pe tabletele iPad. Dimensiunea aplicatiei este de 15,9 MB si poate fi instalata pe orice dispozitiv care are instalat iOS 5.1 sau o versiune mai recenta. *Potrivit unor utilizatori care au descarcat aplicatia listata doar in App Store Romania, ea nu functioneaza, in versiunea 1.0 pe dispozitivele iPhone de generatie mai noua care au instalata cea mai recenta versiune a iOS.

  • Calatoreste in Siguranta pentru iPhone si iPod touch – Gratuit – Descarca acum

- Reclamă -