Apple are un nou vicepresedinte executiv si director economic

0
212
Luca Maestri, viitorul director economic al Apple.
Luca Maestri, viitorul director economic al Apple.

In urma cu cateva luni va spuneam ca Apple a anuntat oarecum surprinzator ca un important vicepresedinte executiv si director de departamentPeter Oppenheimer –  se va retrage din pozitia pe care a ocupat-o timp de mai bine de zece ani. Intr-un document depus de catre Apple la Comisia pentru Titluri si Operatiuni, se arata ca ca Luca Maestri a trecut oficial in functia de Director economic si vicepresedinte executiv al Apple, succedandu-l in functie pe Peter Oppenheimer. Prima zi de lucru pentru Luca Maestri ca si conducator al unuia dintre cele mai importante departamente din cadrul Apple a fost pe 29 mai.

Maestri a fost, anterior ocuparii noii functii, vicepresedinte (fara atributii executive) si controlor al corporatiei Apple. Peter Oppenehimer l-a pregatit in ultimele luni pe Maestri pentru ocuparea noului rol, iar toate responsabilitatile pe care le-a avut in trecut vor trece la noul director economic pana la finele lunii septembrie, cand Oppenheimer se va retrage din activitate. Ca parte a promovarii in noua functie, Maestri va primi un salariu anual de 1 milion de dolari si diverse recompense in titluri nominale cu scadenta pe perioada determinata de timp.

Cu toate ca nu ocupa inca functia de director economic al Apple, Maestri a vorbit impreuna cu Tim Cook in cadrul teleconferintei trimestriale de prezentare a rezultatelor financiare pe trimestrul intai al anului fiscal 2014, iar investitorii par sa il placa pe noul directoreconomic. Inainte de Maestri, impreuna cu directorul general Apple discuta si prezenta rezultatele financiare ale corporatiei, Peter Oppenheimer.

In comunicatul de presa in care anuntau venirea lui Maestri in functia de director economic, cei de la Apple ii laudau realizarile si rezultatele deosebite. Unul dintre motivele pentru care el a fost ales este experienta internationala pe care o are in domeniul bancar, aceasta fiind absolut necesara pentru evolutia pozitiva a unui gigant precum Apple care se extinde treptat in tot mai multe tari de pe glob. Oppenheimer ii lasa „mostenire” o rezerva monetara absolut uriasa de gestionat si o evolutie pozitiva pe piata bursiera. Maestri a luat parte la crearea unei noi politici fiscale extrem de importante anuntate de catre Apple luna trecuta, pe care piata bursiera a primit-o pozitiv cu o crestere uriasa a valorii actiunilor si un interes mare al investitorilor.

Luca Maestri are o experienta de peste 25 de ani in conducerea economica, fiind numit si in trecut in roluri asemanatoare. Luca Maestri a lucrat douazeci si cinci de ani, incepandu-si cariera la General Motors si lucrand apoi la companii precum Nokia, Siemens si Xerox in cadrul carora a avut atributii similare. Luca Maestri este licentiat al Universitatii Luiss din Roma si masterand in Stiintele Managementului al Universitatii din Boston. Viitorul director economic al Apple s-a alaturat companiei in 2013 si a parasit compania Nokia in anul 2011, chiar inainte ca finlandezii sa anunte lansarea parteneriatului cu Windows.

- Reclamă -