Skype ofera posesorilor de Mac si PC posbilitatea de a efectua apeluri video in grup gratuit

0
1593

Skype este unul dintre cele mai populare servicii de mesagerie si apeluri video/voce care este oferit gratuit oricarui utilizator doreste sa incerce functiile de baza si are o conexiune la internet. In incercarea de a atrage si mai multi utilizatori, si mai ales persoane din mediul de afaceri, cei de la Microsoft, detinatorii platformei, au publicat in cursul zilei de astazi o actualizare menita sa ofere tuturor utilizatorilor care au profile Skype si detin un Mac, computer cu Windows sau o consola Xbox One posibilitatea de a efectua apeluri video in grup de pe propriile dispozitive.

Inainte de a spune ca aceasta caracteristica este oferita de Skype inca din 2010 utilizatorilor Premium (care platesc un anumit abonament), trebuie sa stiti ca acum functia poate fi accesata de oricine, ea fiind oferita complet gratuit. Practic, daca detineti un Mac, PC, sau Xbox One veti putea sa efectuati apeluri video in grup, gratuite, catre orice alt utilizator foloseste aceasta aplicatie pe unul dintre computerele enumerate anterior si este conectat la internet. Mai mult decat atat, cei de la Microsoft ne promit ca in curand functia va fi disponibila si de pe alte dispozitive, asa ca vei putea sa initiezi sau sa te alaturi unor conversatii in grup si de pe un iPhone sau iPad, de exemplu.

Skype 6.14

Apelurile video in grup sunt o caracteristica a Skype asemanatoare cu ce aduce Google prin serviciul Hangouts, oferind oricaror clienti posibilitatea de a initia conferinte video cu un grup de prieteni sau cu alti utilizatori Skype, care pot vorbi intre ei folosind un microfon si o camera web. Aducand aceasta optiune gratuit oricui, cei de la Skype vor deveni mult mai competitivi in fata Google, datorita bazei mari de utilizatori care le folosesc platforma zilnic. Pentru utilizatorii din domeniul de afaceri aceasta veste este foarte importanta, deoarece nu vor mai trebui sa foloseasca alte software-uri pentru a discuta in video conferinte.

Pentru a beneficia de cea mai noua caracteristica a Skype, va trebui sa descarcati versiunea 6.14 a aplicatiei Skype pe Mac sau ultima versiune a aplicatiei pe Windows sau Xbox One. Pe OS X, noua versiune poatre fi instalata pe computerele cu OS X 10.6 Snow Leopard sau mai recent, care au o camera FaceTime integrata (sau o camera web) si un microfon, facand clic pe butonul Skype din bara de meniu si selectand optiunea Check for Updates. Ultima versiune a Skype poate fi descarcata, de asemenea, de pe site-ul Skype.

Initierea apelurilor video in grup se face foarte simplu: dupa ce ai accesat profilul unui utilizator, fa clic pe butonul plus>selecteaza Add people>fa clic pe numele tuturor utilizatorilor pe care doresti sa ii adaugi in conferinta si apoi clic pe Add. Dupa ce ai adaugat persoanele cu care doresti sa discuti, va trebui sa faci clic pe butonul Video Call si sa astepti ca ei sa raspunda.

- Reclamă -