Google lanseaza aplicatiile de productivitate Google Docs si Google Sheets ca si alternative pentru suitele iWork si Office

0
315

Google a facut un anunt important in cursul acestei zile. Pentru ca nu poate fi mai prejos decat competitorii Microsoft si Apple, compania din Mountain View a publicat in App Store propria suita de aplicatii de productivitate ce permite utilizatorilor sa lucreze cu documente si foi de calcul de pe iPhone sau iPad. Google Docs si Google Sheets sunt cele doua aplicatii noi ale Google si ele fac parte dintr-o suita care nu are deocamdata nicio denumire, dar care vine sa atace cunoscutele suite iWork si Office folosite de milioane de utilizatori de iPhone si iPad.

google docs sheets

In trecut o parte din functionalitatea celor doua aplicatii era oferita de aplicatia Google Drive, documentele si foile de calcul putand fi accesate de catre utilizatori numai prin intermediul acestui program atat din versiunea pentru mobil, cat si de pe web. Daca Google Drive oferea o functionalitate mai restransa, noile aplicatii ofera o serie de instrumente utile pentru crearea, editarea, vizualizarea si partajarea documentelor, toate fisierele fiind stocate in continuare pe celebra platforma de cloud a celor din Mountain View. Partea cea mai buna a noilor aplicatii este ca ele pot fi folosite si fara o conexiune la internet, fiind astfel utile in orice situatie.

Google Docs permite crearea de documente sau deschiderea unora la care am lucrat pe internet sau de pe un alt dispozitiv , aplicatia suportand si cele mai populare formate de documente. Google Sheets ofera o functionalitate similara, doar ca este dedicata lucrului cu foile de calcul permitand formatarea celulelor, sortarea datelor si nu numai. Ambele aplicatii accepta lucrul mai multor utilizatori pe un document, de pe dispozitive diferite, si salveaza automat si constant toate datele introduse pentru a fi siguri ca nu vom pierde nimic din munca noastra.

Din toata ecuatia lipseste o aplicatie care sa permita crearea de prezentari, Google anuntandu-ne ca Google Slides este pe drum si va sosi in App Store in viitorul apropriat pentru a oferi utilizatorilor de iPhone si iPad o intreaga suita de productivitate. Lansarea acestor aplicatii Google vine la cateva saptamani de disponibilitate a suitei Office pe iPad, dar si la cateva luni distanta de lansarea unor versiuni actualizate complet ale aplicatiilor din suita iWork. Spre deosebire de Office, suita de productivitate a Google este oferita complet gratuit, la fel ca si iWork (Apple ofera suita numai utilizatorilor noi de iPhone si iPad).

Google Docs si Google Sheets sunt disponibile in App Store sub forma unor aplicatii universale pentru iPhone si iPad, putand fi instalate pe toate dispozitivele cu iOS 7 sau o versiune mai recenta. Aplicatiile sunt traduse si in limba romana.

- Reclamă -