Acasă Tutoriale iOS Cum sa infirmi sau reconfirmi scrierea pe iPhone sau iPad – Sfaturi...

Cum sa infirmi sau reconfirmi scrierea pe iPhone sau iPad – Sfaturi si trucuri

3
1886

Daca detii un dispozitiv cu iOS – iPhone, iPad sau iPod touch – atunci poate ca te-ai intrebat macar o data cum poti sa faci celebrele actiuni de pe computer: infirmare (undo) si reconfirmare (redo). Este inevitabil sa nu stergi din greseala un text de care aveai nevoie si pe care esti nevoit sa il rescrii din cauza ca, cel putin aparent, pe iOS nu exista cele doua optiuni vitale. Ei bine trebuie sa stii ca toate dispozitivele iPhone, iPad sau iPod touch au un mod cel putin interesant de infirmare sau reconfirmare a scrierii si lipirii intr-o aplicatie. Tot ce trebuie sa faci pentru una dintre cele doua actiuni este sa scuturi dispozitivul iPhone sau iPad.

Scutura infirmare undo iphone

Nu, nu este o gluma sau o metoda alternativa, ci este o actiune pe care cei de la Apple au gandit-o ca fiind intuitiva si logica. Scuturand fizic dispozitivul cu iOS vei face ca un meniu cu butoanele Infirmati si/sau Reconfirmati sa apara pe ecran si sa iti permita sa efectuezi una dintre cele doua actiuni. Cu ajutorul acestei optiuni extrem de interesant implementata in iOS vei putea sa confirmi sau infirmi practic orice este legat de scrierea unui text, de la ultimele cuvinte scrise, la copiere sau lipire ori chiar la un text eliminat din greseala, putand astfel sa faci sa reapara totul ca prin magie, economisind timp si munca inutila.

infirmatireconfirmati

Dupa ce ai scuturat dispozitivul, pe ecranul dispozitivului vei vedea butoanele Infirma (scrierea/lipirea) sau Reconfirma (scrierea/lipirea) pe care le poti atinge pentru a efectua actiunea pe care ti-o doresti. In cazul in care ai efectuat o infirmare a scrierii, scuturand inca o data dispozitivul va aparea o casuta care iti va oferi atat optiunea de infirmare (daca mai este cel putin o bucata de text), cat si, desigur, pe cea de reconfirmare. Dispozitivul ar trebui sa retina o buna parte dintre actiunile facute intr-un document, asa ca optiunea Infirma poate fi folosita pana cand vei ajunge inapoi la textul initial sau nu numai.

In ceea ce priveste scuturarea dispozitivului, aceasta ar trebui sa fie destul de ferma si este posibil ca uneori, in functie de dispozitiv, sa fie necesara o zdruncitura mai abrupta. Cand scuturi dispozitivul pentru prima data pentru a face actiunea Infirmare/Reconfirmare, imagineaza-ti ca bati tobele cu o bagheta. Daca detii un iPad, atunci trebuie sa stii ca Apple s-a gandit si la o metoda alternativa prin care poti efectua cele doua actiuni, mai ales pentru ca sa scuturi o bucata de sticla si aluminiu de dimensiuni mari si aproximativ 500 g nu este tocmai un lucru firesc. Astfel, pe tastatura tabletei va trebui sa apesi pe tasta cifre si simboluri „.?123„, unde vei avea optiunea Anulati pe care o vei folosi ca si infirmare a scrierii. Pentru reconfirmare, va trebui sa atingi, din tastatura cu cifre, tasta „#+=” si sa apesi pe Refaceti.

IMG_0958 IMG_0959

Optiunile scutura pentru infirmare si scutura pentru confirmare sunt alternativele binecunoscutelor combinatii de taste Comanda+Z pentru infirmare si Comanda+Shift+Z pentru reconfirmare de pe OS X. Asa cum vei folosi pe computer mai adesea aceste combinatii decat butoanele, asa ti se va parea si pe iPhone sau iPad in timp, cand vei gasi optiunea ca fiind intuitiva.

Trebuie sa stii ca acest mic truc necesita un accelerometru functional, asa ca daca nu functioneaza pe iPhone sau iPod touch metoda descrisa mai sus, problema este una hardware si nu software.

Inainte de a scutura dispozitivul, asigura-te ca nu il lovesti de un obiect aflat in apropriere!

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

3 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.