Cum sa actualizezi configurarile pentru operator pe iPhone si iPad – Tutorial

0
2344

Pe langa actualizarile clasice ale iOS, care sunt lansate periodic de Apple si descarcate automat atunci cand dispozitivul este conectat la curent si are o conexiune la internet prin Wi-Fi, pe iPhone si iPad mai sunt lansate, mai rar, actualizari ale configurarilor pentru operator. Aceste lansari includ actualizari de la Apple si configurari corelate cu operatorul, cum ar fi configurarile pentru retea, apelare, date celulare, mesagerie, hotspot personal si mesagerie vocala. Actualizarile configurarilor pentru operator sunt, de regula, fisiere de dimensiuni mici care nu vor ocupa intr-un mod semnificativ memoria dispozitivului, dar care sunt necesare pentru a beneficia de anumite servicii oferite de operatorul telecom in reteaua caruia te afli.

Daca in cazul actualizarilor pentru iOS vei afla atat de pe internet, cat si de pe dispozitiv, care iti va recomanda sa instalezi actualizarea descarcata, actualizarile configurarilor pentru operator nu se bucura de o atentie atat de mare, deoarece lansarea lor nu este anuntata in prea multe locuri.

Cum sa actualizezi configurarile pentru operator de pe iPhone sau iPad

Inainte de a actualiza configurarile pentru operator trebuie sa te asiguri ca dispozitivul tau este conectat la Internet (acceseaza o pagina web in Safari, de exemplu).

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul de pornire al dispozitivului cu iOS;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Atinge General;Configurari General 7.1
  3. In panoul General, atinge Informatii.General sus
  4. In cazul in care o actualizare este disponibila, se va afisa mesajul „Actualizare configurari operator/ Sunt disponibile noi configurari. Doriti sa le actualizati acum?”. Atingeti butonul Actualizati pentru a efectua actualizarea configurarilor.Actualizare configurari operator 15.6

Cum sa actualizezi configurarile pentru operator din iTunes

Daca dispozitivul iPhone sau iPad nu este conectat la internet sau iti este la indemana sa efectuezi actualizarea configurarilor pentru operator de pe computer, atunci trebuie sa stii ca si aceasta optiune este disponibila.

  1. Asigurati-te ca Mac-ul sau PC-ul tau este conectat la o sursa de internet si ca ai instalata cea mai recenta versiune a iTunes;
  2. Conecteaza dispozitivul iPhone sau iPad prin USB la computer;
  3. Aplicatia iTunes trebuie sa se deschida automat. Daca nu se deschide, deschide-o;Deschide iTunes 11 logo aplicatie
  4. Odata deschisa, iTunes va trebui sa afiseze o fereastra de dialog prin care va atentioneaza ca exista noi configurari pentru operator disponibile pe iPhone sau iPad. Fa clic pe Descarca si actualizeaza.Actualizare configurari operator 15.6

Nota: Daca iTunes nu afiseaza fereastra de dialog, inseamna ca nu sunt disponibile configurari noi pentru operatorul in reteaua caruia esti abonat. Poti verifica manual daca exista actualizari, facand clic pe butonul Cauta o actualizare din pagina Rezumat a dispozitivului iPhone sau iPad conectat la iTunes.

 

Retineti ca exista posibilitatea ca, ocazional, operatorul in reteaua caruia va aflati sa lanseze o actualizare obligatorie pentru toti utilizatorii. Asta inseamna ca, atunci cand este conectat la internet si are suficienta baterie, dispozitivul va actualiza in fundal configurarile si va afisa numai un mesaj de atentionare ca actualizarea a fost descarcata si instalata, tu avand numai optiunea „OK”.

Pentru verificarea versiunii configurarilor pentru operator de pe dispozitivul tau iPhone sau iPad, atinge Configurari>General>Informatii si verifica versiunea in dreptul optiunii Operator.

Trebuie sa mai stiti ca daca schimbati operatorul si introduceti o noua cartela SIM/micro-SIM/nano-SIM in dispozitiv, va trebui sa descarci configurarile pentru noul operator telecom si sa le introduci pe iPhone sau iPad.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -