Apple va celebra Ziua Pamantului 2014 in magazine si in campusul principal

0
1070

Earth AppleApple este una dintre companiile cunoscute nu doar pentru dispozitivele atragatoare si populare, ci si pentru diferitele proiecte de protejare a mediuliu si incercarea de a inlocui in centrele sale energia traditionala cu energie regenerabila. Chiar daca acest lucru starneste uneori discutii aprinse intre conducerea companiei si investitori, firma americana nu se da in laturi si impotriva costurilor generate, creeaza si mai multe proiecte „verzi”. Potrivit unei informatii obtinute „pe surse” de cei de la 9to5Mac, Apple urmeaza sa celebreze Ziua Pamantului 2014 martea viitoare, pe 22 aprilie, in numeroase magazine, dar si in campusul principal.

Celebrarea Zilei Pamantului nu inseamna ca firma isi va opri o parte din activitate timp de o zi, americanii preferand sa coloreze logourile iluminate cu o lumina verde si sa imbrace angajatii cu trucouri speciale de aceeasi culoare verde. De asemenea, in cadrul sediuliu central al Apple de pe Infinite Loop 1 din Cupertino, California, urmeaza sa fie organizat un eveniment special la care vor participa probabil toti angajatii si diferiti artisti. Ultima data cand Apple a celebrat Ziua Pamantului a fost in 2006 cand a organizat un program de strangere gratuita a computerelor vechi.

Multumita eforturilor sale de a proteja mediul inconjurator prin folosirea numai a unei energii regenerabile in toate centrele de date, extinderea programelor de reciclare si nu numai, Apple a fost numita recent de catre celebrul ONG Greenpeace „inovatorul energiei verzi”. In trecut compania americana fusese criticata de catre diferite grupuri activiste pentru faptul ca nu este deloc preocupata de mediul inconjurator, dar in ultimii ani americanii au realizat cat de important este sa protejam Pamantul. Pe viitor Apple se va muta intr-un sediu cu totul nou care a fost gandit de la bun inceput ca fiind un protector al mediului inconjurator. Cladirile futuriste din Apple Campus 2 urmeaza sa fie inconjurate de spatii verzi care vor muta angajatii companiei din Cupertino in mijlocul naturii, cu toate ca in afara granitelor sediuliu vor prima betoanele orasului.

- Reclamă -