Apple testeaza un sistem de notificare a utilizatorilor la corectarea problemelor legate de harti

0
345

Inca de la introducerea in iOS 6, din 2012, aplicatia Harti a avut grave probleme de acuratete, imagini din satelit slabe sau lipsa informatiilor cartografice in foarte multe orase sau locuri de pe glob. Multumita utilizatorilor care au raportat probleme si a eforturilor depuse de angajatii companiei din Cupertino, o buna parte dintre aceste erori au fost corectate, iar aplicatia afiseaza in sfarsit hartile complete pentru majoritatea oraselor sin lume, inclusiv pentru orasele si satele din Romania. Cu toate acestea, creatia celor de la Apple nu duce lipsa de erori, afisand gersit pe harta unele strazi sau avand informatii incomplete.

apple_maps_push222-800x671

Pentru a incuraja utilizatorii sa raporteze erorile si pentru a le arata ca raportarile sunt si ascultate, cei de la Apple testeaza in prezent un sistem de notificare a utilizatorilor care au raportat erori in aplicatia Harti, potrivit celor de la MacRumors. Un utilizator ar fi raportat o eroare in aplicatia Harti pe 6 aprilie, primind pe atunci optiunea de a alege daca doreste sau nu sa fie notificat atunci cand problema este rezolvata, iar doua zile mai tarziu, compania Apple i-a trimis o notificare in aplicatia Harti prin care ii indica faptul ca problema a fost corectata.

apple_maps_report_push1

Se pare ca sistemul de notificare este doar intr-o perioada de testare, intrucat optiunea de a alege daca doresti sa primesti notificari de la aplicatia Harti nu apare in centrul de notificari si nici nu poti alege sa fi notificat atunci cand va fi rezolvata problema. De asemenea, nu se stie cand aceasta functie va fi activata de Apple si care vor fi cerintele de sistem pentru a primi notificari privind corectarea problemelor raportate. Chiar si dupa ce va introduce sistemul de notificari privind rezolvarea problemelor, nu trebuie sa va asteptati ca veti primi notificari privind orice problema a fost rezolvata in aplicatia Harti, ci doar pe cele raportate pe care ati ales sa fiti anuntat la rezolvarea lor.

Desi nu este disponibil inca sistemul de njotificari pentru toata lumea, oricine poate raporta de pe propriul dispozitiv (cu iOS 6 sau o versiune ulterioara), problemele legate de harti, acest lucru ajutand-o pe Apple sa imbunatateasca aplicatia si serviciul. Va recomand sa faceti acest lucru, mai ales dupa ce am observat ca in tara noastra aplicatia afiseaza harti mult mai detaliate si cu imagini din satelit de inalta calitate.

- Reclamă -