Apple urmeaza sa introduca in iTunes Store melodii de inalta definitie

0
595

itunes muzica

In ultimul timp am aflat ca in interiorul companiei Apple inginerii impreuna cu partenerii din industria muzicala gandesc modalitati de a creste numarul de descarcari de muzica din iTunes Store. Ieri va spuneam ca Apple pregateste o revizuire importanta pentru iTunes cu scopul de a combate declinul vanzarilor de muzica, ceea ce inseamna ca in curand iTunes Radio ar putea primi caracteristici mai interesante, iar iTunes ar putea fi oferit si pe Android. Astazi aflam o informatie cel putin la fel de interesanta de la bloggerul Robert Hutton care, citand o sursa care a preferat sa isi pastreze anonimatul, ne spune ca Apple se pregateste sa introduca in iTunes un nou tip de melodii disponibile pentru a fi descarcate.

In prezent Apple discuta cu diferite case de discuri pentru a pregati publicarea unor melodii de inalta definitie, deoarece iTunes va oferi in curand posibilitatea de a descarcarii de continut audio la inalta definitie. Mai exact, utilizatorii ar putea descarca, fara pierderi, fisiere audio din iTunes pe 24 de biti, ceea ce inseamna ca pistele vor avea o calitate audio mult mai buna. Potrivit sursei acestei informatii, Apple se pregateste sa prezinte noua caracteristica a iTunes la inceputul lunii iunie, deci este posibil ca in cadrul conferintei principale de la WWDC 2014 oficialii firmei americane sa faca anuntul.

Informatia nu este cu totul noua, Apple lucrand de cativa ani impreuna cu diferite case de discuri pentru a imbunatati calitatea melodiilor descarcate din iTunes, cu scopul de a atrage mai multi clienti catre magazin. In prezent firma americana comercializeaza in iTunes fisiere audio pe 16 biti in formatul AAC, cu pierderi, pe reteaua de biti 256 kbps cu scopul de a minimaliza dimensiunea fisierelor. Fisierele pe 24 de biti ofera mai multe detalii, o profunzime mai mare si un raspuns mai intens al basului in comparatie cu fisierele pe 16 biti. O problema a acestui tip de fisiere este dimensiunea, ele fiind mult mai mari decat pistele pe 16 biti.

Merita mentionat ca Apple a publicat recent numeroase oferte de munca pentru persoane care ar putea ajuta la introducerea descarcarilor fisierelor de inalta definitie. De asemenea, compania incurajeaza de mai mult timp artistii sa trimita muzica la 96kHZ pe 24 biti, care ar ajuta la crearea unor codificari mai acurate,potrivit companiei. Ramane sa vedem care va fi pretul melodiilor de calitate superioara, deoarece se spune ca pretul ar creste in medie cu 1 € pe melodia descarcata in acest format.

- Reclamă -