Apple lanseaza iPhone 5c cu stocare de 8 GB in Ungaria, Italia si inca 14 tari europene

0
476

iphone5c-gallery5-2013

iPhone 5c cu stocare de 8 GB a fost introdus pe piata de Apple in cursul lunii trecute intr-un mod surprinzator. Nu doar lansarea unei versiuni noi de iPhone la sase luni distanta de introducerea dispozitivului pe piata a fost surprinzatoare, ci si disponibilitatea modelului in numai cinci tari de pe glob: Marea Britanie, Franta, Genramia, Australia si China. In cazul in care au existat utilizatori nemultumiti de faptul ca iPhone 5c de 8GB nu este disponibil peste tot, Apple a introdus astazi noul model in nu mai putin de 16 piete europene.

Dupa o scurta perioada de indisponibilitate a magazinului online al companiei, noua versiune a iPhone 5c a fost afisata pentru prima data in Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Portugalia, Olanda, Spania, Suedia si Ungaria. Diferenta de pret intre iPhone 5c de 16 GB si noul model in magazinele din cele 16 tari europene enumerate anterior este de aproximativ 50 €, aceeasi strategie fiind adoptata si in cazul primelor cinci tari in care a fost introdusa noua versiune. Merita mentionat ca iPhone 5c de 8 Gb nu este disponibil doar in magazinele Apple, ci si in ofertele operatorilor de telefonie mobila.

Captură de ecran din 2014.04.16 la 17.18.34

Avand in vedere faptul ca iPhone 5c 8GB este disponibil practic in aproape toate tarile europene care au magazine Apple, este posibil ca in curand el sa fie listat si in tarile care nu au astfel de magazine, in ofertele operatorilor si ale resellerilor autorizati. In Romania, de exemplu, dispozitivul nu este disponibil pe cai oficiale, dar este posibil ca in zilele urmatoare sa fie listat in ofertele operatorilor de telefonie mobila sau ale unor magazine.

Apple a lansat iPhone 5c cu stocare de 8 GB in ideea de a oferi un model mai accesibil de iPhone care accepta retelele LTE, in tarile in care acest standard este in dezvoltare si in care utilizatorii prefera sa achizitioneze telefoane fara a incheia contracte cu operatorii, sustinea in urma cu cateva saptamani un purtator de cuvant al companiei. In Romania cei trei mari operatori de telefonie mobila: Cosmote, Orange si Vodafone, si-au extins incepand cu luna aceasta retelele 4G, deci este posibil ca si tara noastra sa se afla pe lista in care compania intentioneaza sa faca disponibil dispozitivul.

- Reclamă -