Un nou patent al Apple descrie aplicarea unui strat oleofob pe ecranele de safir ale iPhone

0
818

sapphire

Un brevet de inventie depus anul trecut de compania Apple la Oficiul pentru Marci si Brevete din Statele Unite a fost inregsitrat astazi, el dovedindu-ne inca o data ca americanii se pregatesc sa utilizeze sticla de safir pentru a proteja ecranele viitoarelor dispozitive. Daca pana acum aparusera diferite informatii care ne confirmau faptul ca acest tip de sticla va proteja ecranul iPhone, fiind ales de Apple pentru a-l face mai durabil si rezistent la zgarieturi, brevetul inregistrat descrie o metoda prin care Apple se va asigura ca safirul va „respinge” urmele amprentelor cel putin sau chiar mai bine decat sticla utilizata in generatiile anterioare ale iPhone.

Mai exact, asa cum reiese din brevetul inregistrat companiei americane, Apple ar putea aplica un strat oleofob pe sticla de safir a unor dispozitive mobile astfel incat sticla sa nu mai retina urmele lasate de amprente si sa ajute la recunoasterea mai exacta a atingerilor. Apple descrie si structura materialului, sticla de safir de pe dispozitivele sale urmand a avea un strat de baza din safir, un strat intermediar menit sa fixeze primul strat de ultimul, si un al treilea strat pe care este aplicata o solutie oleofoba.

In patentul inregistrat companiei americane sunt descrise metode variate de aplicare a stratului oleofob pe materialul de safir, acesta putand fi pus mai ales pe zonele in care informatia este afisata pe ecran (de exemplu, numai in zona ecranului tactil, nu si pe rama). Apple mai mentioneaza utilizarea si a unui strat hidrofob pentru a face dispozitivul rezistrent la contactul cu apa.

Merita mentionat ca Apple a inceput sa utilizeze straturile oleofobe odata cu lansarea iPhone 3GS. Acest strat a fost aplicat pe toate ecranele dispozitivelor cu iOS lansate ulterior, inclusiv pe panourile Gorilla Glass ale actualelor modele de iPhone, iPad si iPod touch.

In cursul anului trecut compania Apple a incheiat un parteneriat cu firma americana GT Advanced pentru a construi o fabrica in Arizona in scopul producerii unor componente din safir, existand pana acum numeroase indicii care sa ne conduca spre utilizarea componentei in iPhone. Tim Cook a confirmat intr-un interviu recent ca Apple va produce sticla de safir in fabrica din Arizona, refuzand sa raspunda intrebarilor legate de destinatia acestor materiale produse. Cu toate acestea, GT Advanced a confirmat indirect, in repetate randuri, ca Apple are planuri mari cu sticla de safir, speculandu-se ca aceasta ar fi folosita pentru acoperirea ecranului iPhone 6.

- Reclamă -