Microsoft lanseaza Word, Excel si PowerPoint pentru iPad

0
1708
Imagine via Engadget
Imagine via Engadget

Asa cum s-a zvonit in ultimele saptamani, compania Microsoft a anuntat in urma cu numai cateva minute lansarea versiunii pentru iPad a celebrei suite Office. La prima aparitie publica de la numirea in postul de presedinte al Consiliului de Administratie al Microsoft, Satya Nadella, impreuna cu alti cativa oficiali au prezentat in cadrul unei conferinte organizate la San Francisco, versiunea pentru iPad a Microsoft Office, anuntand si alte noutati legate de produsele lor.

Celebrele programe de productivitate utilizate de majoritatea institutiilor din intreaga lume, Word, Excel si PowerPoint pentru iPad vor ajunge in App Store astazi la ora 20:00 (ora Romaniei), deci in curand le veti putea instala gratuit pe propriile dispozitive. Conditia pentru a utiliza aceste programe cu scopul de a edita si crea documente este de a plati un abonament Office 365 a carui pret de inceput este, atat pentru firme, cat si pentru utilizatorii de rand, de aproximativ 50 de lei pe luna, putand creste in functie de destinatia pe care o are. Merita mentionat ca utilizatorii vor putea citi si prezenta documente folosind suita Office pentru iPad fara a face un abonament, toate documentele fiind stocate in serviciul de stocare in cloud al Microsoft, OneDrive. Partea cea mai buna cu abonamentul Office 365 este ca platind lunar un anumit pachet vei beneficia de programele suitei Office pe Windows, Mac si mobil fara a plati nimic pentru descarcarea software-ului.

Cel mai important aspect legat de noua versiune pentru iPad a Microsoft Office este ca ea nu reprezinta o portare a versiunii pentru Windows a suitei cu programe de productivitate, Word, Excel si PowerPoint aratand exact ca niste aplicatii native pentru tableta Apple pe iOS 7. Spre deosebire de versiunea pentru iPhone a Microsoft Office, Word, Excel si PowerPoint au fiecare cate o aplicatie speciala, facand mai simplu si rapid de gestionat munca. Aplicatiile de editare text, lucru cu tabele de calcul si creare de prezentari ale suitei Office in versiunea pentru iPad ofera cam aceleasi instrumente oferite de suita iWork creata de catre Apple pentru iOS, deci nu va asteptati sa gasiti multitudinea de functionalitati a versiunilor pentru desktop a Microsoft Office.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=frpsGFQ4AIY]

Inca de la lansarea iPad, multi utilizatori si mai ales cei aflat in domeniul business, s-au ferit initial sa achizitioneze tableta fiindca aceste trei programe extrem de populare lipsesc. Ei bine, cu timpul lucrurile s-au mai schimbat, iar consumatorii au descoperit si alte aplicatii de productivitate pentru iPad care le permit sa faca tot cam aceleasi lucruri precum Word, Excel sau PowerPoint, cel mai important aspect al multora dintre ele fiind acela ca permit citirea, editarea si partajarea documentelor in formatele celebre ale suitei Microsoft.

Actualizare: Office pentru iPad este disponibil in App Store, urmeaza linkurile de mai jos pentru a descarca cele trei aplicatii ale suitei.

In vara anului trecut Microsoft lansa versiunea pentru iPhone a Office, iar Apple imediat s-a gandit sa atace aceasta mutare si sa ofere utilizatorilor gratuit suita iWork atat in versiunea pentru iOS, cat si in cea pentru web si desktop, ea devenind astfel un puternic competitor al Office.

- Reclamă -