Sistemul CarPlay ar putea fi integrat si in autoturismele vechi, Mercedes-Benz lucreaza la o solutie

0
976

carplay-benz-02

Sistemul CarPlay (noua denumire a iOS in the Car prezentat in urma cu noua luni), conceput de catre Apple pentru autoturisme in ideea de a oferi soferilor un mod mai sigur de a-si accesa dispozitivele iPhone in timp ce conduc, a fost introdus in sfarsit in primele autoturisme saptamana aceasta. Primii producatori care au prezentat, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, noi modele de masini cu sistemul integrat au fost Volvo, Mercedes-Benz si Ferrari. Din pacate cei care si-au achizitionat recent autoturisme de la producatorii mentionati anterior, sau de la altii care urmeaza sa introduca sistemul pe autoturismele proprii sunt dezamagiti de faptul ca nu vor putea accesa sistemul si asta desi masina lor intruneste cel putin aparent conditiile necesare (are un ecran tactil pe consola centrala si un port de conectare a dispozitivului iPhone).

Conform unei stiri publicate pe blogul 9to5Mac, producatorul german de autovehicule, Mercedes-Benz, si-a anuntat oficial intentia de a introduce sistemul si pe modelele actuale sau anterioare, cautand in prezent solutii de integrare a lui. Mai mult decat atat un oficial al prestigiosului producator a precizat ca solutia de integrare a CarPlay si in modelele mai vechi va fi oferita pana la sfarsitul acestui an.

Din moment ce CarPlay este un sistem care functioneaza asemanator cu tehnologia AirPlay (care permite oglindirea continutului de pe iOS si OS X pe televizor prin Apple TV) era oarecum previzibil ca el sa poata fi implementat si in autoturismele a caror sisteme informatice nu au avut-o integrata inca din fabrica. CarPlay utilizeaza sistemul de date din masini pentru a afisa, prin intermediul iPhone-ului conectat, o interfata a iOS, tehnologia nefiind functionala atunci cand dispozitivul cu iOS nu este conectat (prin cablu, deocamdata) la masina. Astfel, ramane la latitudinea Apple si a fiecarui producator daca o parte dintre masinile comercializate in ultimul/ultimii ani vor avea sau nu CarPlay. Mercedes-Benz este deocamdata primul producator care a anuntat aceasta intentie si speram sa nu fie si ultimul.

CarPlay ofera utilizatorilor, care isi conecteaza iPhone-urile la sistemul informatic al masinii, posibilitatea de a accesa si controla (prin atingeri sau dictand comenzi asistentului Siri) aplicatii din iOS, cum ar fi Telefon, Mesaje, Harti, Muzica, precum si anumite aplicatii terte descarcate din App Store. Apple a anuntat ca, pe langa Mercedes-Benz, Ferrari si Volvo, producatori precum Honda, Ford, GM, Jaguar si Hyundai vor lansa autoturisme cu acest sistem integrat pana la sfarsitul acestui an, altii urmand sa le prezinte abia din 2015.

- Reclamă -