Mac-urile cu unitati optice vor ramane in istorie incepand cu acest an

0
864
Imagine via AnandTech
Imagine via AnandTech

In ultimii ani compania Apple a tot redus numarul Mac-urilor comercializate cu unitati optice integrate, ramanand in prezent sa ofere la vanzare numai un singur model cu o astfel de componenta: MacBook Pro 13 inch (modelul fara ecran Retina). Acesta a fost unul dintre cele mai bine vandute modele de Mac, dar compania din Cupertino a incetat sa il mai actualizeze dupa lansarea MacBook Pro cu ecran Retina de 13 inch. Conform unei informatii distribuite de site-ul DigiTimes, compania americana s-ar pregati sa redraga de pe piata vechiul model de MacBook, facand loc numai celor care au ecrane Retina si pe care urmeaza sa le lanseze pe piata undeva spre sfarsitul acestui an.

Chiar daca DigiTimes nu are cel mai bun trecut posibil in ceea ce priveste zvonurile legate de produsele viitoare ale companiei Apple, noua informatie pare plauzibila din doua puncte de vedere. In primul rand, in luna octombrie, odata cu actualizarea ultimei linii MacBook Pro, Apple a retras de pe piata modelul de 15 inch (cu ecran non-Retina) al acestui produs, pastrand totusi la vanzare varianta cu ecran de 13 inch. In al doilea rand, diferenta de pret dintre modelul de MacBook Pro 13 inch cu ecran Retina si modelul fara acest tip de ecran este de numai 100$, decizia fiind simpla pentru orice utilizator care isi doreste sa achizitioneze un laptop Apple.

Cu toate ca MacBook Pro 13 inch (non-Retina) este depasit in acest moment de aproape toate MacBook-urile comercializate de Apple, unii utilizatori s-ar putea sa il regrete din cauza usurintei de a-i fi schimbate componentele internet si, implicit de a fi reparat, precum si din cauza unitatii optice. Ca sa fiu sincer, in ziua de astazi tot mai putini folosesc CD-urile ca si metoda de stocare a datelor, iar faptul ca Apple renunta la aceasta componenta nu este deloc greu de inteles, mai ales ca ea ocupa un spatiu destul de mare, ceea ce duce la marirea carcasei computerelor. Merita mentionat ca Apple vinde in continuare o unitate optica externa ce se poate conecta prin USB la Mac si functioneaza exact ca si o componenta integrata.

- Reclamă -