Google va oferi posibilitatea de a concura in jocuri cu prietenii care folosesc iOS sau Android

0
558

iPhone jocuri Android iPad

Lansat in urma cu aproape un an, Jocuri Google Play este platforma pentru jocuri oferita de compania din Mountain View dezvoltatorilor web si de dispozitive cu Android si iOS in incercarea de a oferi o alternativa viabila la Game Center, serviciul Apple disponibil exclusiv pe iOS si OS X. Google Play Games ofera acces, la fel ca si Game Center, la tabele cu lideri, realizari, salvari ale progresului din joc, si nu numai, dar fiindca dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS nu s-au prea inghesuit sa il integreze in propriile titluri, compania americana va face urmatorul pas important.

In cursul noptii trecute cei de la Google au anuntat pe portalul dedicat dezvoltatorilor de aplicatii pentru Android si urmeaza sa anunte in cadrul conferintei dezvoltatorilor de jocuri, un SDK actualizat pentru Jocuri Google Play care permite dezvoltatorilor sa implementeze mai simplu atat modul de joc bazat pe mutari, cat si cel multiplayer care se desfasoara in timp real. Astfel, dezvoltatorii care au creat versiuni ale aplicatiilor atat pentru iOS, cat si pentru Android, vor putea face ca acestea sa permite posesorilor de iPhone sau iPad sa ii provoace la joc pe cei care detin dispozitive cu Android OS si vice versa, un lucru pe care multi jucatori asteapta sa fie extins la scara larga de ceva timp. Merita mentionat ca mai multe jocuri populare includ de ceva timp aceste functionalitati, permitand posesorilor de dispozitive cu iOS sa concureze cu sau impotriva celor cu Android (sau intre ei) chiar si fara a utiliza sistemul celor de la Google. Cu toate acestea, odata cu lansarea noului SDK oferit de Google implementarea modului multiplayer intre platforme ar putea fi mult mai simplu si adoptat la scara mai larga.

Impreuna cu aceasta modificare, Jocuri Google Play va aduce un API imbunatatit ce permite dezvoltatorilor sa implementeze suport pentru oferirea cadourilor in cadrul jocurilor virtuale, permitand astfel utilizatorilor sa faca multiple cumparaturi in interiorul aplicatiilor pe care sa le ofere prietenilor, de exemplu. O alta schimbare importanta facuta de catre Google este legata de sistemul de analiza pe care dezvoltatorii il pot accesa pentru a vizualiza date importante legate de audientele jocurilor si comportamentul utilizatorilor.

Deocamdata nu se stie cat succes va avea noua mutare a companiei Google, acesta depinzand in primul rand de numarul dezvoltatorilor pe care vor reusi sa ii convinga si apoi de numarul utilizatorilor de dispozitive cu iOS care vor decide sa se autentifice pe platforma de jocuri a celor de la Google.

- Reclamă -