Directorul financiar-contabil al Apple devine membru al comitetului de conducere al Goldman Sachs

0
205

peter_oppenheimerIn cursul noptii trecute Grupul Goldman Sachs a anuntat pe propriul site web ca directorul financiar-contabil al Apple, Peter Oppenheimer, se alatura comitetului de conducere al companiei. Goldman Sachs este una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, desfasurand activitati de investitii bancare, titluri de actiuni si management de investitii. Peter Oppenheimer va fi, asadar, cel de-al 13 membru al comitetului director al companiei si va raspunde de auditul, riscul, compensatiile si conducerea corporatiei, precum si de comitetele pentru numire si responsabilitate publica.

Oppenheimer s-a angajat in ’96 la comania Apple ca si director executiv al finantelor si controler, fiind promovat in functie de cateva ori pana sa ajunga la postul de vicepresedinte executiv si director financiar-contabil al companiei din Cupertino. Peter Oppenheimer mai ocupa in prezent diferite functii de conducere ale unor institutii de invatamant din California.

Asumarea unui rol nou de conducere intr-o alta companie nu este un lucru nou in cadrul Apple. Tim Cook, directorul executiv al Apple este membru al comitetului de conducere al Nike, iar vicepresedintele executiv si directoul software-ului pentru internet si serviciilor, Eddy Cue este membru in comitetul director al Ferrari.

- Reclamă -