Bursa de Valori Bucuresti are in sfarsit o aplicatie oficiala pentru iPhone

0
1277

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este principalul operator bursier care functioneaza in Romania, ea continuand traditia Bursei bucurestene ce si-a inceput activitatea la sfarsitul secolului al XIX-lea. Din pacate, aceasta bursa de valori nu a avut, spre deosebire de alti firme din industrie, o aplicatie oficial prin intermediul careia investitorii la bursa sau orice alte persoane interesate sa poata urmari activitatea de tranzactionare pe bursa romaneasca. Da, pe iPhone exista o aplicatie Bursa care ofera informatii bursiere pentru destul de multe companii din intreaga lume, dar din pacate informatiile celor de la Yahoo! (furnizorul datelor pentru aplicatiile Bursa si Vremea din iOS) nu acopera si o buna parte din companiile romanesti listate la bursa. Ei bine, incepand cu aceasta saptamana societatea pe actiuni Bursa de Valori Bucuresti ofera tuturor celor interesati acces gratuit de pe iPhone si iPod touch la date de piata, stiri, preturi pentru instrumentele financiare admise la tranzactionarea la BVB si nu numai.BVB

Bursa de Valori Bucuresti pentru iPhone ofera, in linii mari, cam toate informatiile prezente si pe site-ul operatorului bursier. Mai exact, utilizatorii au, in primul rand, acces la informatii privind activitatea de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, la indici bursieri, la cotatii si preturi pentru firmele listate incluzand actiuni, obligatiuni, drepturi, fonduri inchise, ETF si produse structurate. De asemenea, aplicatia ofera, la fel ca orice aplicatie destinata unui operator bursier, numeroase stiri si comunicate care pot fi deschise numai descarcand fisiere in format PDF. Chiar daca aplicatia ne permite stergerea arhivelor, ar fi fost mai comod sa ne ofere posibilitatea de a citi stirile sau comunicatele deschizand o simpla pagina. Un alt aspect important al aplicatiei oficiale a BVB este posibilitatea de a adauga o lista personalizata de instrumente financiare, astfel incat sa poti urmari cu usurinta informatiile bursiere ale companiilor de la care ai cumparat actiuni si nu numai.BVB (1)

Oferind o navigare simpla, cu acces facil la toate instrumentele si informatiile de care ai nevoie atunci cand urmaresti bursa de valori, aplicatia BVB este cea mai buna modalitate de a urmari evolutia majoritatii companiilor romanesti (si nu numai) listate la bursa. La fel ca si aplicatia preinstalata Bursa de pe iPhone si iPod touch, noua aplicatie a Bursei de Valori Bucuresti ofera utilizatorilor grafice si indicatori pentru toate instrumentele listate, facand urmarirea evolutiei fiecarei companii mult mai simpla si rapida. Datele furnizate de aceasta aplicatie pot fi actualizate atat constant, cat si manual pentru a vedea in orice moment pretul si evolutia actiunilor. Mi-ar fi placut ca aplicatia Bursa de Valori Bucuresti sa aiba si un sistem de notificari prin care utilizatorii care urmaresc anumite companii sa primeasca alerte atunci cand apar informatii importante legate de activitatea bursiera a acestora si nu numai.BVB (3)

Noua aplicatie este, la fel ca si orice alt titlu publicat sau actualizat in App Store dupa data de 1 februarie, optimizata pentru iOS 7, avand un design modern cu accentul pus pe functionalitate si accesul facil la datele de care utilizatorul are nevoie. Va recomand sa descarcati aplicatia pe dispozitivul iOS mai ales daca sunteti investitor la bursa sau doriti sa deveniti unul.BVB (2)

Bursa de Valori Bucuresti este disponibila in App Store sub forma unei aplicatii speciala pentru iPhone si iPod touch, putand fi instalata si pe iPad si rulata in modul ecran marit. Dimensiunea aplicatiei este de 6,2 MB si poate fi instalata pe dispozitivele care au iOS 6 sau o versiune ulterioara.

  • Bursa de Valori Bucuresti pentru iPhone si iPod touch – Gratuit – Descarca acum
- Reclamă -