Apple va lansa in curand un MacBook cu ecran Retina de 12 inch fara ventilator sau butoane pentru trackpad

0
285

MacBook Air (3)

Inca din 2012, de la lansarea MacBook Pro cu ecran Retina, foarte multi consumatori i-au cerut companiei Apple sa implementeze un ecran Retina si in ultra-subtirele MacBook Air, care este in continuare o alegere preferata de multi utilizatori. Zvonuri privind lansarea unui MacBook Air cu ecran Retina au tot aparut in trecut, dar acum o informatie care pare veridica vine de la un utilizator al forumului WeiPhone.com, care in trecut a oferit numeroase informatii valide despre produse Apple inca nelansate. Acest utilizator ne vorbeste in postarea sa despre noile modele de MacBook pe care Apple le va lansa in acest an, dar si despre iWatch, ceasul inteligent pe care o lume intreaga il asteapta.

Incepand cu MacBook/Air, sursa informatiei sustine ca noul model de MacBook/Air lansat anul acesta va avea un ecran de 12 inch, adica foarte apropriat de cel al actualului model de MacBook Air cu ecran de 11,6 inch, dar va include cateva imbunatatiri semnificative hardware. Se pare ca noua generatie de MacBook va avea, in primul rand, un ecran Retina, capabil sa redea mult mai multe detalii si sa afiseze culori splendide. Mai mult decat atat, inginerii Apple nu vor include un ventilator in noul MacBook Air, aceasta informatie ducandu-ne tot mai mult cu gandul la iPad (actualul model de MacBook Air a fost regandit in 2010 dupa tableta revolutionara, imprumutand de la ea cateva aspecte importante). Totodata, Apple doreste sa imbunatateasca trackpad-ul, acesta urmand sa nu mai aiba butoane mecanice precum in prezent si sa oblige utilizatorii sa utilizeze atingeri pentru a face clic pe diferite elemente de pe ecran. Totusi, este posibil ca Apple sa fi gandit o reactie tactila a trackpad-ului care sa simuleze clicul traditional. Fiindca trackpadul de pe MacBook este inlocuitorul cu mult succes al ecranelor tactile, noua modificare va schimba experienta de utilizare si va ajuta compania Apple sa isi atinga obiectivul de a oferi utilizatorilor cel mai bun trackpad pentru laptopuri.

Trecand mai departe, aflam de la utilizatorul WeiPhone ca Apple va lansa versiuni actualizate ale MacBook Pro cu ecran Retina de 13 inch si de 15 inch, care vor fi prezentate undeva in jurul lunii septembrie. Noile versiune se pare ca nu vor aduce imbunatatiri prea importante, compania din Cupertino lucrand mai degraba la introducerea celor mai noi componente hardware menite sa sporeasca usor performantele. La final, mai aflam de la aceeasi persoana ca lansarea iWatch nu este iminenta, dar este posibil ca el sa fie prezentat lumii intregi pana la sfarsitul acestui an.

Avand in vedere ultimele informatii legate de viitoarele produse Apple, spusele utilizatorului par a fi  adevarate, dar ramane de vazut daca americanii ne vor surprinde placut, macar in ceea ce priveste lansarea noului model de MacBook Air, cat si a iWatch.

Citeste si review-ul nostru pentru MacBook Air modelul 13 inch.

- Reclamă -