iPhone 6 ar putea veni in doua variante cu ecrane de 4,7 inch si 5,6 inch, insa modelul cu ecran mai mare nu va avea denumirea „iPhone”

0
435

Lansarea a doua modele de iPhone, cu ecrane de diferite dimensiuni, a fost raportata in nenumarate zvonuri mai mult sau mai putin credibile, iar indicii in acest sens, venite uneori chiar si din partea Apple, au tot aparut. O stire interesanta publicata pe site-ul Economic Daily News reitereaza informatiile conform carora iPhone-urile lansate anul acesta vor avea ecrane de dimensiuni diferite, dar mai mari de 4 inch, si aduce cateva informatii suplimentare.

iPhone 6

Se pare ca Apple va introduce pe piata un model de iPhone cu ecran a carui diagonala va fi de 4,7 inch (o dimensiune pe care au oferit-o numeroase publicatii), precum si un model cu ecran avand o diagonala de 5,6 inch. Chiar daca informatiile in acest sens nu sunt intru totul noi, publicatia scrie ca numai modelul cu ecran mai mare va fi protejat de o sticla de safir. Se pare ca modelul cu ecran de 4,7 inch va utiliza in continuare un ecran protejat cu panoul Gorilla Glass, prezent si pe iPhone 5c si iPhone 5s. O fabrica Apple din Arizona va produce, incepand cu luna aceasta, ecrane de safir, atat pentru iPhone 6, cat si, posibil, pentru iWatch. Din cateva documente obtinute de anumite publicatii reiese ca Apple ar putea produce aproximativ 200 de milioane de ecrane de safir (cu o diagonala aproximativa de 5 inch) pe an, avand in vedere utilajele achizitionate deja. Astfel, dat fiind numarul mare de ecrane ce trebuie produse, nu este exclus ca modelul de iPhone cu ecran de 4,7 inch sa aiba un ecran clasic si, posibil, un pret mai mic, la fel ca si iPhone 5c. Lansarea celor doua dispozitive ar fi programata, conform publicatiei, in al treilea trimestru al acestui an, un lucru foarte probabil, daca ne uitam la istoria ultimilor ani.

Site-ul taiwanez Economic Daily News arunca bomba la sfarsit, sustinand ca Apple nu va numi, dispozitivul cu ecran de aproximativ 5,6 inch, „iPhone”. Conform acestei publicatii, Apple va trata acest model de telefon ca si un produs „experimental”, motiv pentru care nu va folosi denumirea de iPhone. Ca sa fiu sincer, privesc cu foarte mult scepticism aceasta informatie, intrucat modificarea denumirii celebre a telefonului, chiar si pentru un model nou, mi se pare un simplu vis al unor jurnalisti. Cu toate acestea nu pot exclude ca Apple sa utilizeze sufixe diferite pentru viitoarele iPhone-uri, la fel cum s-a intamplat si in cazul iPhone 5s si iPhone 5c.

In concluzie, este foarte probabil ca Apple sa lanseze doua noi modele de iPhone pana la sfarsitul acestui an, dar este greu de crezut ca unul dintre ele nu se va numi „iPhone”.

 

Sursa: Economic Daily News, via Mac Otakara
- Reclamă -