Apple publica un nou clip video emotionant pentru a 30-a aniversare a Mac

0
336

Captură de ecran din 2014.02.03 la 19.03.50

Pe data de 24 ianuarie a anului in curs, Macintosh a implinit 30 de ani, produsul celor de la Apple fiind singurul computer care a rezistat pe piata o perioada atat de lunga de timp (si va rezista pentru totdeauna, daca ascultam oficialii companiei Apple). Desigur, Apple a celebrat marele eveniment creand un microsite in care a inclus toate modelele de Macintosh lansate din ’84 si pana in prezent, organizand o mare petrecere in campusul din Cupertino, imbracandu-si angajatii cu tricouri aniversare, decorand magazinele, iar directorii au acordat interviuri unor publicatii importante. La 10 zile dupa marea aniversare, compania Apple a publicat un nou clip video emotionant prin care ne arata ca si-a indeplinit misiunea de a pune „tehnologia in mainile oamenilor”.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zJahlKPCL9g]

Partea cea mai interesanta a clipului video de mai sus este ca a fost inregistrat intr-o singura zi, folosind numai iPhone-uri si editat, desigur, pe Mac. In realizarea clipului au fost folosite 15 echipe de cameramani care au utilizat numai iPhone-uri (5s) pentru a inregistra imagini din 10 tari imprastiate pe 15 continente. Durata totala a imaginilor inregistrate este de 70 de ore, din care editorii de imagine au ales cele mai bune 90 de secunde pe care le-au inclus in clipul „1.24.14” (n.r. data in care Mac-ul a implinit 30 de ani). Apple a colaborat, in vederea realizarii acestui clip video, cu agentia de publicitate TBWA/Chiat/Day condusa de catre Lee Clow, cu care au o colaborare de cateva decenii. Clipul a fost regizat de Jake Scott, fiul realizatorului de filme, Ridley Scott, care a regizat reclama iconica a Apple (urmareste mai jos) din anul 1984 rulata in timpul Super Bowl, in care Apple ne spunea ca pe 24 ianuarie 1984 va lansa Macintosh, iar noi vom vedea de ce anul 1984 nu va mai fi ca si 1984.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8UZV7PDt8Lw]

De la rasaritul din Melbourne si pana la apusul din Los Angeles, noua reclama a Apple ne arata ca obiectivul propus in urma cu 30 de ani a fost indeplinit, iar oamenii utilizeaza Mac-uri, iPad-uri, iPhone-uri sau iPod-uri pentru a realiza lucruri grozave, de la educatie, moda si muzica, si pana la robotica sau cercetare avansata. Sa ne imaginam putin cam pana unde vor ajunge lucrurile in urmatorii 30 de ani…

Imagine via Apple.com
Imagine via Apple.com

De asemenea, Apple a publicat o pagiona web prin care prezinta povestea din spatele noului spot publicitar si modul in care agentia de publicitate l-a inregistrat. Pagina este disponibila la aceasta adresa web si va invit sa o urmariti, deoarece este plina de lucruri interesante si imagini spectaculoaste.

Chiar daca multi credeau ca Apple va alege sa ruleze o reclama in cadrul Super Bowl-ului de anul acesta, compania a surprins alegand sa fie partenera U2 si Bank of America intr-o noua campanie (RED) anuntata printr-un spot publicitar rulat in timpul competitiei.

- Reclamă -