Google Now va fi introdus intr-o versiune viitoare a browser-ului Google Chrome

0
441

google-now-chrome-mac-bar

Google Now este asistentul personal virtual pe care Google l-a lansat inistial pe dispozitivele cu Android OS ca si o alternativa a Siri. Serviciul a fost introdus in cursul anului trecut si pe platforma iOS, in aplicatia Google Search, oferind o functionalitate oarecum asemanatoare cu cea de pe sistemul de operare Android. Compania din Mountain View nu se opreste doar la telefoane inteligente si tablete, dorind sa introduca asistentul personal virtual si pe compuetere. Blogul Google Operating System a facut descoperirea in cea mai recenta versiune a Chrome Canary (denumirea data de Google pentru versiunile de testare alpha ale Goole Chrome).

Google Now va functiona si pe desktop intr-un mod asemanator cu cel in care functioneaza pe mobil, oferind utilizatorilor carduri cu informatii utile (cum ar fi informatii meteo, noutati, informatii pentru trafic si transport, mementouri, etc.) care vor aparea in sectiunea cu notificari a Google Chrome. Zona cu notificari va putea fi accesata, pe Mac, din bara de meniu, fiind reprezentata printr-un clopotel. Anumite carduri vor fi sincronizate intre desktop si dispozitivele mobile pe care este activat Google Now, iar atunci cand telefonul sau tableta conectata la acelasi cont Google va fi detectata, functia va utiliza informatiile de localizare furnizate de acestea (care sunt mai acurate decat cele furnizate de un Mac) pentru a oferi carduri potrivite locatiei in care va aflati.

Deocamdata Google Now poate fi accesat numai dintr-o versiune de testare a Google Chrome, pe care oricine o poate descarca avand riscul ca browser-ul sa nu functioneze corect sau sa se inchida subit. Pentru cei care totusi sunt foarte curiosi si descarca Google Chrome Canary, urmand acest link, vor trebui sa activeze functia accesand chrome://flags/#enable-google-now si comutand butonul din dreptul Google Now pe activat.

Versiunea finala a Chrome (cea care include si Google Now) ar urma sa fie lansata in saptamanile urmatoare, deci mai este putin de asteptat pana cand o vom avea intr-o versiune stabila a Chrome pe Mac sau PC.

 

Sursa: Google Operating System

- Reclamă -