Cum sa stergeti iMessage-uri individuale din aplicatia Mesaje pentru Mac OS X – Tutorial

0
721

messages_everywhere os x macbook ipad iphone

Apple a introdus aplicatia Mesaje in OS X Mountain Lion, permitand utilizatorilor sa trimita si primeasca mesaje text, poze, clipuri video, s.a (pe scurt, iMessage-uri) de la prietenii care au dispozitive cu iOS sau OS X compatibile cu sistemul iMessage. In cazul in care utilizati aplicatia Mesaje de pe Mac pentru a trimite, fara niciun cost suplimentar, mesaje prietenilor, poate ca stiati deja ca aplicatia va ofera posibilitatea de a sterge conversatii intregi cu anumite persoane (citeste mai multe despre cum poti sterge o conversatie din aplicatia Mesaje pentru Mac). Dar cum ramane cu mesajele individuale pe care nu dorim sa le mai vedem intr-o conversatie? Am invatat deja cum sa stergem mesaje individuale in aplicatia Mesaje pentru iPhone si iPad din iOS 7 (citeste tutorialul intreg pentru stergerea mesajelor in iOS), dar trebuie sa stim ca Apple ne permite sa stergem mesaje individuale si de pe OS X. Tot ce va trebui sa faceti pentru a sterge anumite mesaje nedorite dintr-o conversatie aveti scris, pas cu pas, mai jos:

  1. Deschideti aplicatia Mesaje din dock sau Launchpad;Mesaje
  2. Cautati conversatia din care doriti sa stergeti cateva mesaje nedorite si deschideti-o;Conversatie mesaje mac
  3. Faceti un singur clic pe balonul care contine un mesaj pe care doriti sa il stergeti. Balonul, indiferent de culoarea lui, va fi evidentiat printr-un albastru mai inchis;Selectare mesaje
  4. Acum faceti clic dreapta (sau apasati tasta control si faceti un singur clic) pe balonul selectat;
  5. In meniul cu optiuni afisat, faceti clic pe Sterge…;Optiuni sterge mesaj
  6. Mesajul selectat va disparea din conversatie.Mesaje Mac

Nota: Puteti selecta mai multe buline pentru a sterge mai multe mesaje in acelasi timp, apasand tasta Comanda (cmd) si facand clic pe mesajele nedorite, iar apoi urmand pasii 4-5 de mai sus.

Alternativa: Puteti, de asemenea, sterge un mesaj individual, urmand primii 3 pasi, iar apoi apasand tasta Sterge (delete) si confirmand actiunea ireversibila facand clic pe Sterge in casuta de dialog aparuta pe ecran.Confirmare stergere mesaj

Retineti ca mesajele sterse din aplicatia Mesaje de pe Mac, spre exemplu, nu vor fi sterse automat din aplicatia Mesaje din iOS a aceluiasi utilizator si, cu atat mai putin, sterse din conversatia noastra pe dispozitivele interlocutorului/interlocutorilor.

Citeste mai multe despre tutoriale despre aplicatia Mesaje din OS X.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

- Reclamă -