Apple actualizeaza aplicatiile din suita iWork pentru iCloud, introduce un design plat, parole pentru documente si noi instrumente de editare

iWork pentru iCLoud

Suita iWork a fost introdusa de Apple si in iCloud in ideea de a oferi utilizatorilor acces gratuit la cele trei aplicatii de editare text, operatii matematice si prezentari direct din browserele web ale computerelor cu OS X sau Windows. In cursul noptii trecute compania Apple a actualizat toate aplicatiile din suita iWork pentru iCloud, oferind utilizatorilor o interfata utilizator modificata partial si o lista lunga de noi functii si imbunatatiri. Actualizarea este efectuata automat pentru toti utilizatorii, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa o descarcati de niciunde, ci doar sa deschideti iCloud.com in browser-ul web si sa accesati una din aplicatiile Pages, Numbers sau Keynote (care, in pofida acestei actualizari, nu au iesit din versiunea beta).

Toate cele trei aplicatii care fac parte din suita iWork au primit o interfata utilizator plata, inspirata din iOS 7 si un nou design, pe care l-au primit versiunile pentru iPhone, iPad si iPod a celor trei aplicatii. Deocamdata, noua interfata utilizator a fost introdusa in meniul de selectare a sabloanelor si in listele cu documente. In ceea ce priveste interfata paginii de editare/creare a documentelor, veti sesiza ca ele au ramas la designul vechi si skeumorphic.

Separat de design, fiecare dintre cele trei aplicatii aduc diferite noutati, pe care le aveti enumerate mai jos:

Pages

Compania Apple a adaugat in editorul de texte posibilitatea de a adauga si partaja documente protejate prin parola, posibilitatea de a vizualiza o lista de documente partajate de catre alte persoane cu noi, ne ofera posibilitatea de a introduce, edita si formata tabelele flotante, precum si de a formata Rich Text a textului din celule de tabel. Trecand mai departe, Pages ne va permite si in iCloud sa introducem numere de pagini, numere totale de pagini si note de subsol, adauga ancore de stil si imagini, forme si casete de text in linie, au fost adaugate scurtaturi de tastatura pentru rotirea, redimensionarea si repozitionarea rapida a documentelor. La final, aplicatia web contine suport pentru editarea de note de final in documente importante, suport VoiceOver imbunatatit pentru corp de text si manager de documente si au fost remediate erorile si imbunatatita stabilitatea.

KeynoteKeynote iCloud parola

A fost adaugata posibilitatea de a a adauga parole pentru protejarea documentelor importante si de a partaja prezentari protejate prin parola. Utilizatorii au acum posibilitatea si de a vizualiza o lista de prezentari partajate de alte persoane cu ei. De asemenea, au fost incluse scurtaturi de tastatura pentru rotirea, redimensionarea si repozitionarea rapida a documentelor, a fost adaugata posibilitatea de a introduce, edita si formata tabele flotante si ni se ofera posibilitatea de a formata Rich Text a textului din celule de tabel. La final, Keynote pentru iCloud ne ofera suport VoiceOver imbunatatit pentru managerul de documente si au fost incluse remedieri de erori si imbunatatiri ale stabilitatii.

Numbers

Cea de-a treia aplicatie din suita iWork pentru iCloud aduce, la fel ca si celelalte doua, posibilitatea de a adauga parole si partaja foi de calcul protejate prin parola, de a vizualiza o lista de foi de calcul partajate de alte persoane cu noi, de a formata Rich Text a textului din celule de tabel, de a face scurtaturi de tastatura pentru rotirea, redimensionarea si repozitionarea rapida a documentelor. De asemenea, Numbers pentru iCloud aduce trecere a textului in celule adiacente, suport VoiceOver imbunatati pentru manager de documente si include remedieri de erori si imbunatatiri ale stabilitatii.

La final, mentionez ca actualizarile primite de cele trei aplicatii din iWork pentru iCloud vin impreuna cu actualizari importante si pentru aplicatiile din suita iWork de pe iOS si OS X.

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,979FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
381CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente articole

iOS 14.2 și iPadOS 14.2 public beta 2 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iPadOS 14.2 și iOS 14.2 public beta 2 pentru utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch înscriși în Apple...

tvOS 14.2 beta 2 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Actualizare 30 septembrie, ora 20:44: tvOS 14.2 public beta 2 a fost, de asemenea, lansat, și are același număr de build precum versiunea dedicată...

watchOS 7.1 beta 2 a fost lansat pentru Apple Watch

Actualizare 30 septembrie, ora 20:45: watchOS 7.1 public beta 2 a fost, de asemenea, lansat, și are același număr de build precum versiunea dedicată...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.