Apple a lansat OS X 10.9.1 Mavericks impreuna cu doua noi versiuni ale Safari pentru toti posesorii de Mac

0
328

La jumatatea lunii noiembrie compania Apple lansa pentru dezvoltatorii de aplicatii prima versiune beta a OS X Mavericks 10.9.1. Dupa ce a publicat nici mai mult si nici mai putin de 3 versiuni beta ale acestei versiuni a OS X compania din Cupertino a lansat in App Store in cursul noptii trecute versiunea 10.9.1 a OS X, aceasta fiind dedicata tuturor posesorilor de Mac si, mai ales, celor care au instalat OS X 10.9 Mavericks pe Mac-ul lor.

Actualizarea OS X 10.9.1 vine sa imbunatateasca securitatea si compatibilizatea Mac-urilor, incluzand o serie de imbunatatiri ale aplicatiei Mail din OS X. Mai exact, a fost imbunatatita compatibilitatea pentru serviciul Gmail in OS X Mail si aduse corecturi pentru utilizatorii care au configurari Gmail personalizate, a fost imbunatatita fiabilitatea cutiilor postale inteligente si cautarea in Mail si a fost corectata o problema care impiedica functionarea corecta a grupurilor de contacte in Mail. Impreuna cu imbunatatirile aduse aplicatiei Mail, Apple a mai rezolvat o problema care impiedica enuntarea de catre VoiceOver a propozitiilor care contineau emoji, corecteaza o problema care impiedica aplicatiile iLife si iWork sa actualizezele sistemele care nu sunt setate in limba engleza, adreseaza o problema care putea cauza multiple indemne pentru deblocarea „Articolelor locale” in portchei si adreseaza o problema in care tastaturile japoneze mentineau o limba utilizata anterior. Pe langa cele mentionate de catre Apple, am observat in cele cateva ore de utilizare a noii versiuni a sistemului de operare pentru Mac ca stabilitatea intregului sistem, rularea mai multor aplicatii de dimensiuni mari in acelasi timp si compatibilitatea cu sistemul AirPlay au fost imbunatatite semnificativ.OS X 10.9.1

In OS X 10.9.1 Apple a inclus si o noua versiune a Safari, 7.0.1 care actualizeaza periodic linkurile partajate atunci cand acestea sunt deschise in bara laterala Safari, corecteaza o problema care putea cauza blocarea browserului atunci cand erau completate formulare pe anumite website-uri, imbunatateste compatibilitatea auto-completareaiicardurilor de credit cu website-urile si imbunatateste compatibilitatea VoiceOver cu www.facebook.com.

Separat de actualizarile pentru OS X Mavericks, Apple a mai publicat si versiunea 6.0.1 a Safari pentru OS X Mountain Lion, utilizatorii acestei versiuni a OS X putand sa il descarce din App Store.

In cazul in care aveti OS X Mavericks instalat pe Mac, ar fi recomandat sa descarcati noua versiune publicata de catre Apple accesand sistemul Actualizare software din meniul Apple al Mac-ului dvs.

OS X 10.9.1 are build-ul cu numarul 13B42, acesta fiind cu doua versiuni mai nou decat build-ul 13B40 al OS X Mavericks 10.9.1 beta 3. In ceea ce priveste aplicatia Mail, compania Apple a mai publicat in cursul saptamanilor trecute o actualizare a acestei aplicatii create special pentru Mac-uri, dar nu a reusit sa rezolve toate problemele prin acea actualizare.

- Reclamă -