Hartile Apple din iOS si OS X includ informatii detaliate despre majoritatea oraselor din Romania

2
834

Harti Craiova

Astazi am accesat aplicatia Harti din iOS, desi nu o fac prea des, preferand alternative precum Google Maps, pentru a obtine directii catre un alt oras de la noi din tara. Stiind ca in municipiul in care locuiesc, si care nu este unul foarte mare, hartile Apple nu sunt deloc detaliate si apar numai cateva bulevarde mari a caror denumire nu a fost trecuta, am ramas de-a dreptul surprins sa vad ca dintr-odata au aparut pana si strazile secundare sau aleile cu tot cu denumirile lor. Sistemul de harti a celor de la Apple a fost aspru criticat de toti utilizatorii, printre care ma includ si pe mine, deoarece in mai multe tari informatiile furnizate erau fie eronate, fie lipseau, iar in tari precum Romania acestea erau inutilizabile atat daca doream sa vedem strazile dintr-un oras, cat si, mai ales, daca doream sa obtinem directii de ghidare.

Ei bine, Apple, asa cum ne sugera in urma cu cateva luni de zile o oferta de munca publicata pe website-ul companiei, a decis sa acorde o mai mare importanta tarii noastre si sa ofere pentru fiecare oras din tara informatii cartografice detaliate, mai mult sau mai putin corecte.  Nimeni nu poate sti cand a facut compania americana mutarea, dar eu cred ca nu au trecut mai mult de cateva zile de cand au fost incarcate noile harti. Asa cum se poate vedea si in capturile de ecran de mai jos pe care le-am facut hartilor din mai multe orase din tara, in care pana nu demult aveai nevoie de o aplicatie terta pentru a vizualiza strazile si modul in care sunt aranjate, acum sunt afisate suficiente date astfel incat sa putem utiliza aplicatia pentru a ajunge la destinatie. Lista oraselor include chiar si orase mici (sau comune ori sate mai mari), iar intr-una din capturi veti putea vedea statiunea Geoagiu-Bai care, nu doar ca apare pe harta, ci ii sunt afisate chiar si cele cateva strazi pe care le are, cu tot cu denumirile lor. Hartile Apple pot fi vizualizate de pe orice iOS device care are instalat iOS 6 (sau mai nou) sau de pe orice Mac cu OS X Mavericks, dar in ambele cazuri este necesara o conexiune la internet.

 

Din pacate, in continuare imaginile venite din satelit ale aplicatiei Harti sunt de o calitate extrem de slaba pentru majoritatea oraselor de la noi din tara, iar Apple va trebui sa le imbunatateasca si, cine stie, poate sa adauge si modul de vizualizare fly-over pentru orasele mai mari.

Harti Satelit

Sunt curios daca in orasul vostru sunt afisate acum informatiile detaliate despre strazi, dar si daca ati intampinat greseli de cartografiere. Raspunsurile le puteti lasa intr-un comentariu mai jos.

- Reclamă -