Apple actualizeaza aplicatiile din suita iWork pentru iCloud, include cateva noutati importante

0
136

Pages pentru iCloud

Compania Apple ne-a vorbit in cadrul evenimentului de pe 22 octombrie despre versiunile complet modificate ale aplicatiilor din suitele iLife si iWork, alocand un timp mai lung pentru aplicatiile care fac parte din cea din urma suita. In vara, compania din Cupertino a introdus iWork pentru iCloud, o noua functionalitate a website-ului iCloud.com care permite utilizatorilor sa vizualizeze, editeze sau creeze documente, foi de calcul sau prezentari prin intermediul aplicatiilor Pages, Numbers si, respectiv, Keynote. In cadrul conferintei de la sfarsitul lunii octombrie ni s-a vorbit despre o noua functie care va fi inclusa in toate aceste aplicatii si care poarta denumirea „colaborare”, ea fiind deja inclusa in versiunile actualizate ale aplicatiilor din suita iWork pentru Mac si iOS, dar si in iWork pentru iCloud. Noua functie permite trimiterea unui anumit link catre prietenii nostri cu scopul ca acestia sa poata edita documentul/foaia de calcul/prezentarea impreuna cu noi, functia fiind extrem de utila pentru munca in echipe.

Captură de ecran din 2013.11.15 la 18.36.23

In cursul noptii trecute, compania Apple a actualizat automat toate aplicatiile din suita iWork pentru iCloud cu scopul de a implementa cateva functii noi si utile pentru „colaborare” (o functie care este disponibila in iWork pentru iCloud inca de pe 22 octombrie) impreuna cu alte cateva functii create special pentru aceste aplicatii. Acum aplicatiile Pages, Numbers si Keynote includ o lista cu colaboratorii nostri la un anumit proiect, totul pentru a sti mereu cine se implica in creatia respectiva si aduce cursoare si selectii pentru toti cei care lucreaza la un document/foaie de calcul/prezentare. Fiecare aplicatie mai include si alte noutati, dupa cum urmeaza. Aplicatia Pages pentru iCloud include dosare, ceea ce inseamna ca noi ne vom putea organiza mai bine documentele, si aduce optiunea de a tipari documentele direct din meniul Tools. In cazul aplicatiei Keynote pentru iCloud, vorbim despre adaugarea dosarelor pentru organizarea mai buna a prezentarilor, despre optiunea tiparire situata in meniul Tools si despre posibilitatea de a omite anumite diapozitive printr-un simplu clic dreapta in navigatorul diapozitivului peste care dorim sa trecem. Aplicatia Numbers pentru iCloud aduce, separat de noile functii pentru colaborare, dosare care ne permit sa ne organizam foile de calcul in dosare si optiunea tiparire situata in meniul Tools.

Keynote pentru iCloudNumbers pentru iCloud

Toate aplicatiile din suita iWork pentru iCloud au fost actualizate automat de catre Apple pentru toti utilizatorii, ceea ce inseamna ca voi nu va trebui sa faceti nimic in acest sens. La final mentionez ca toate aceste aplicatii din suita iWork pentru iCloud raman cu eticheta beta, ceea ce inseamna ca nu functioneaza asa cum ar fi normal si ca Apple le dezvolta inca.

Puteti accesa pagina dvs. iCloud urmand link-ul: https://www.icloud.com/

- Reclamă -