Cum sa opiti accesul Centrului de control din aplicatii sau din ecranul blocat pe iPhone si iPad in iOS 7 – Tutorial

0
1372

Centru de control iOS 7

Centrul de control ne aduce pe iPhone si iPad un acces mai usor si rapid la anumite configurari ale sistemului de operare, un mod rapid de a controla continutul audio sau video redat si posibilitatea de a accesa cateva aplicatii native printr-o singura apasare pe ecran. In mod implicit, acest Centru de control gandit de catre Apple pentru iOS 7 va putea fi accesat de oriunde, inclusiv din ecranul de blocare sau din interiorul tuturor aplicatiilor. Din acest punct de vedere, Centrul de control reprezinta, pentru unii utilizatori, o problema destul de mare si importanta. In primul rand, chiar daca nu afiseaza sau acceseaza informatii personale, Centrul de control poate permite unor poznasi sau chiar hoti sa dezactiveze serviciile pe iPhone, iPad sau iPod touch si chiar sa puna aceste dispozitive in Modul Avion pentru ca dvs. sa nu il mai puteti localiza pe harta, in cazul unui furt. In al doilea rand, Centrul de control poate fi extrem de enervant in cazul unor aplicatii bazate pe gesturi – mai ales in cazul aplicatiilor care au menuri ce se deschid printr-o glisare din partea de jos a ecranului – dar si in cazul jocurilor, deoarece se poate deschide accidental, intrerupandu-ne din lucru sau joc, sau chiar poate sa nu ne permita accesarea unor meniuri pozitionate nepotrivit de catre dezvoltatorii aplicatiilor. A avea Centrul de control disponibil oriunde in interiorul sistemului este un convenient urias, dar poate afecta atat securitatea datelor, cat si experienta de utilizare. Asadar, in cazul in care nu doriti ca Centrul de control sa mai fie disponibil in ecranul de blocare sau sa mai poata fi accesat in interiorul aplicatiilor, va trebui sa urmati pasii de mai jos:

  1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;iOS 7 Home Screen iPhone
  2. Apasati pe Centru de control;Configurari iOS 7 sus
  3. In functie de preferinte, comutati butonul din dreptul Acces din ecranul de blocare pe O (gri) sau pe cel din dreptul Acces din aplicatii tot pe O (gri) pentru a dezactiva optiunile.Centru de control setari iOS 7

Acum Centrul de control nu va mai fi accesibil in ecranul de blocare sau in interiorul aplicatiilor sau in niciuna din cele doua optiuni, daca ati ales in acest fel.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

- Reclamă -