Apple incepe sa dezvolte OS X 10.10 „Syrah” si iOS 8

0
694

 

Struguri din soiul Syrah sau Shiraz
Struguri din soiul Syrah sau Shiraz

Bloggerul Mark Gurman de la 9to5Mac, publicatie care a oferit in ultimul an, in mare parte, numai informatii corecte despre produse ale Apple inca nelansate, vine cu un nou zvon legat de ceea ce se intampla in interiorul campusului din Cupertino la divizia de software a companiei americane. O parte din spusele lui Gurman s-au adeverit deja, raportul publicat aseara de el spunandu-ne ca intr-un viitor apropriat OS X Mavericks Golden Master urmeaza sa fie lansat de catre Apple, avand build-ul cuprins intre 13A590 si 13A600. Ei bine, in urma cu cateva ore Apple a lansat OS X Mavericks Golden Master pentru toti dezvoltatorii de aplicatii, build-ul acestei versiuni fiind 13A598. Se pare ca Apple ar fi trebuit sa lanseze OS X 10.9 Mavericks Gold Master in urma cu cateva saptamani, dar cateva probleme foarte mari au amanat momentul lansarii.

analytics

Din moment ce dezvoltarea iOS 7 si a OS X Mavericks s-a incheiat – noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone si iPad fiind deja disponibila pentru a fi descarcata de toti utilizatorii – cei de la Apple ar fi trecut la dezvoltarea viitoarelor versiuni ale celor doua sisteme de operare. Viitoarea versiune a sistemului de operare pentru Mac-uri va fi OS X 10.10, Apple evitand deocamdata sa treaca la OS XI, o versiune care ar trebui sa schimbe radical interfata si modul de interactionare cu Mac-urile noastre. Sub numele de cod Syrah (un alt sortiment de vin, dupa ce OS X 10.9 Mavericks avea numele de cod Cabernet), OS X 10.10 este testat deja de inginerii celor de la Apple, unele website-uri fiind accesate de pe Mac-uri care aveau instalata noua versiune a OS X. Conform celor de la 9to5Mac, OS X 10.10 va aduce o schimbare destul de importanta de design, dar nu la fel de importanta cum a fost schimbarea in iOS 7 sau iCloud.com. Acest lucru ne duce cu gandul la aplicatia Calendar care a pierdut toate texturile in OS X 10.9 Mavericks, dar nu are un design modificat redical fata de cel din versiunile anterioare ale OS X. Apple doreste mereu sa unifice designul celor doua sisteme de operare pe care le-a creat si le dezvolta in continuare, iar OS X 10.10 ar putea sa vina cu aplicatii asemanatoare cu cele din iOS 7 sau iOS 8.

Daca tot am mentionat iOS 8, trebuie sa va spun ca persoane apropriate proiectului sustin ca noua versiune este deja dezvoltata si ca proiectul avanseaza din ce in ce mai mult. Deocamdata nu se stie nimic despre noua versiune a iOS, dar se presupune ca aplicatia Harti din iOS va primi imbunatatiri considerabile, fiind probabil ca abia la anul sa avem date cartografice mai detaliate pentru orasele din Romania in aplicatia celor de la Apple.

Avand in vedere ca ne apropriem din ce in ce mai mult de sfarsitul anului, este perfect normal ca Apple sa inceapa dezvoltarea noilor versiuni ale sistemelor de operare pentru ca la mijlocul anului 2014 acesteaa sa poata fi prezentate si testate de catre dezvoltatori.

 

Sursa: 9to5Mac

- Reclamă -