Aplicatia Google Chrome pentru iPhone si iPad are o importanta problema de securitate (Video)

0
275

Google Chrome 30

Google Chrome este unul dintre cele mai populare (daca nu chiar cel mai popular) browser web din lume, sute de milioane de utilizatori preferand solutia celor de la Google atunci cand vine vorba de a naviga pe netarmuitul internet. Aplicatia Chrome pentru iPhone si iPad a fost descarcata de zeci de milioane de posesori de iOS device-uri, care prefera sa intre pe internet din acest browser decat din Safari, browser-ul implicit si nativ pe platforma iOS. Din pacate pentru fanii web browser-ului celor de la Google, Chrome are o importanta problema de securitate. Mai exact, in urma unei actualizari minore pe care a primit-o aplicatia in cursul zilei de astazi, s-a descoperit o bresa de securitate a modului Incognito. In cazul in care nu sunteti familiarizati cu denumirea, modul Incognito ne permite sa navigam privat pe internet adica istoricul accesarilor si al cautarilor sa nu fie salvat niciunde in interiorul aplicatiei. Din pacate, in ultima versiune acest mod nu mai functioneaza corect, iar datele cautarilor sunt stocate in interiorul aplicatiei si oferite ca si sugestii pe viitor.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=61SzHpGGFRs]

Asa cum se poate vedea si in clipul video de mai sus, utilizatorii pot intra in modul Incognito, introduce in bara de cautare si de adresa a aplicatiei Chrome un termen pe care doresc sa il caute folosind motorul Google, iar apoi pot iesi din acest mod Incognito, naviga catre adresa Google.com si apasa pe campul de cautare pentru a vedea cautarea/cautarile facute in modul Incognito.

Practic, cu modul Incognito activat nu ar trebui sa fie stocat niciun fel de date despre cautarile noastre, intrucat noi il activam atunci cand dorim sa nu poata fi vazute cautarile efectuate sau adresele web accesate.

Contactati de catre TechCrunch in legatura cu problema, cei de la Google au raspuns ca stiu de ea si ca nu ea nu va putea fi rezolvata vreodata, dand vina pe cei de la Apple si pe limitarile platformei iOS. Explicatia este in paragraful de mai jos, si ca sa fiu sincer nu ma incalzeste cu nimic faptul ca este Google sau Apple de vina pentru situatia creata atat timp cat confidentialitatea nu este respectata.

On Chrome for iOS, due to platform limitation regular and incognito* tabs share HTML5 local storage, which is typically used by sites to store files on your device (client-side caching) or to provide offline functionality. This means the same sites can always access their data in this storage in both regular and incognito* tabs. Incognito* tabs will still keep browsing history and cookies separate from regular tabs, which are cleared once those tabs are closed.

Ca si solutie, va recomandam sa nu mai folositi Google Chrome si sa alegeti browser-ul Safari al celor de la Apple, deoarece este mai rapid pe iOS, dar si mai sigur decat browser-ul celor de la Google. Nu putem sa va confirmam daca versiunea anterioara a aplicatiei Chrome are problema aceasta sau nu.

 

Sursa: TechCrunch

- Reclamă -