Cum sa faceti update la versiunea finala a iOS 7 in cazul in care aveti instalat iOS 7 beta sau Gold Master – Tutorial

0
429

iOS 7 iPad mini iPhone 5s

Apple a prezentat oficial iOS 7 pe 10 iunie in cadrul WWDC 2013 oferind in acea zi tuturor dezvoltatorilor de aplicatii posibilitatea de a isi instala prima versiune beta a sistemului de operare pe terminalele lor cu scopul de a putea pregati aplicatiile pentru versiunea complet modificata a iOS. Pe 10 septembrie ne-a fost prezentata versiunea finala a iOS 7, aceeasi dezvoltatori avand in ziua respectiva posibilitatea de a o incerca pe propriile terminale instaland iOS 7 Gold Master. Intre timp iOS 7 a fost lansat oficial de catre Apple pentru toti utilizatorii, iar in cazul in care ati instalat versiunea beta sau Gold Master a iOS 7 si doriti sa treceti la versiunea General Availability (GA), adica versiunea finala a iOS 7 pe care orice utilizator care are un iPhone, iPad sau iPod touch compatibil, va trebui sa urmati pasii de mai jos:

Inca de la inceput va spun ca, daca ati instalat iOS 7 Gold Master pe dispozitivul dvs., veti putea sa faceti update la iOS 7.0.2 (cea mai recenta versiune a iOS) direct prin intermediul OTA Update (Tutorial aici). Daca nu aveti Gold Master instalat sau daca nu preferati OTA Update, atunci urmati pasii de mai jos:

  1. Descarcati ultima versiune a iTunes, iTunes 11.1, urmand link-ul: http://www.apple.com/itunes/download/, daca nu ati facut-o inca;
  2. Conectati iPhone-ul, iPad-ul, sau iPod-ul touch la computer si, implicit, la iTunes;
  3. In cazul in care iOS device-ul va cere, confirmati ca aveti incredere in computer (o masura de securitate implementata de catre Apple in noul iOS 7);
  4. Faceti un backup iOS device-ului dvs., in cazul in care nu doriti o instalare curata;
  5. Este recomandat sa faceti clic pe Restaureaza iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul touch, dar puteti alege si Actualizeaza in cazul in care nu doriti restaurare sau o instalare „curata” a iOS 7;
  6. Asteptati ca iTunes sa descarce si sa reinstaleze iOS 7 pe dispozitivul dvs.
  7. Dupa ce s-a instalat, va trebui sa configurati terminalul dvs. Puteti face acest lucru urmand pasii 10-19 din prima sectiune a tutorialului: Cum sa faceti update la iOS 7 prin OTA sau iTunes – Tutorial. Daca ati ales sa faceti o restaurare, atunci configurarea va fi usor diferita si veti fi intrebat daca doriti sa instalati vreun backup sau daca doriti sa setati ca si un iPhone/iPad/iPod touch nou.

Daca iTunes va spune ca nu este nicio versiune mai noua a iOS pe care o puteti instala, il puteti forta sa va gaseasca versiunea finala a iOS 7 introducandu-va iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul touch in modul DFU (tutorial: Cum sa introduceti un iPhone sau iPad in modul DFU – Tutorial). Modul DFU (Device Firmware Update) va asigura intotdeauna ca descarcati si instalati cea mai noua versiune a iOS de pe serverele celor de la Apple. De asemenea, in cazul in care nu doriti aceasta metoda, puteti descarca iOS 7.0.2 urmand acest articol (Descarca acum iOS 7.0.2 pentru iPhone, iPad si iPod touch (Linkuri directe) si instala pe terminalul dvs. respectand pasii mentionati acolo.

Daca intampinati probleme, sau aveti si alte adaugari pe langa cele spuse de noi aici, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

 

- Reclamă -