Apple va organiza o conferinta si in China pe 11 septembrie pentru a prezenta iPhone 5S si iPhone 5C (Articol actualizat)

0
98

apple-china-invite 11 septembrie

Update 5 septembrie: Se pare ca Apple va organiza conferinte similare si in capitalele Tokyo si Berlin. Conform publicatiei AllThingsD acestea nu vor fi conferinte separate, ci aceeasi conferinta din Cupertino subtitrata si transmisa la o ora locala potrivita. De asemenea, cei de la Apple vor prezenta si continut suplimentar in functie de locatie, fiind posibil ca in China sa anunte acordul incheiat cu operatorul de telefonie mobila China Mobile. Practic, nu vor exista prezentari separate in niciuna din aceste tari, cei de la Apple transmitand intr-un mod similar conferintele si in anii trecuti.

La aproape o zi dupa ce jurnalistii din intreaga lume au primit invitatii la o conferinta pe care Apple urmeaza sa o sustina in campusul din Cupertino pe data de 10 septembrie la ora 20:00, ora Romaniei, pentru a prezenta noile iPhone-uri, astazi jurnalistii din China au primit aceleasi invitatii, dar, spre surprinderea tuturor, pentru un eveniment care va avea loc in Beijing, la o zi distanta dupa cel din SUA. Surpriza este cu atat mai mare cu cat compania Apple nu a mai organizat o astfel de conferinta pe teritoriul Chinei. Chiar daca lansarea iPhone-urilor nu a fost confirmata oficial nici in cazul conferintei din SUA si nici in cazul celei din China, toate zvonurile aparute pana acum ne-au indicat acest lucru si este putin probabil sa vedem altceva decat iPhone 5SiPhone 5C si posibil noi Mac-uri sau un nou Apple TV.

Apple acorda o importanta din ce in ce mai mare Chinei, o tara cu cel mai mare numar de locuitori de pe glob, cu un numar considerabil de oameni care isi permit produsele premium ale lor, dar si o piata care nu a fost suficient exploatata de companie. Lansarea unui iPhone 5C va fi primita cu bratele deschise in tari precum China, si nu numai, iar pretul cuprins intre 300$ si 400$ va ajuta pe cei de la Apple sa castige cota de piata pierduta in fata terminalelor ieftine cu Android OS si sa inregistreze vanzari record de terminale iPhone. Totodata, multa lume crede, in urma anuntului surprinzator facut de Apple, ca pe data de 11 septembrie compania din Cupertino va anunta oficial ca a incheiat un acord cu China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila din intreaga lume, avand aproximativ 700 de milioane de abonati. De altfel, presedintele China Mobile a declarat in urma mai multor negocieri si intrevederi cu oficialii celor de la Apple ca s-au facut progrese mari, dandu-ne de inteles ca in sfarsit va fi incheiat un acord intre compania din Cupertino si reteaua de telefonie mobila.

In cazul in care Apple a incheiat deja un acord cu China Mobile, iar noile iPhone-uri vor fi disponibile si in reteaua acestui operator, este previzibil ca vanzarile de terminale iPhone sa explodeze. Pe 11 septembrie vom afla exact ceea ce se va discuta in cadrul conferintei organizate de Apple in Beijing, dar nu inainte ca pe 10 septembrie sa vedem surprizele care ne vor „lumina” ziua.

 

Via 9to5Mac

- Reclamă -