Apple dubleaza numarul iOS device-urilor pe care dezvoltatorii le pot utiliza pentru a testa aplicatiile

0
81

iosdevices

In cursul noptii trecute dezvoltatorii de aplicatii au descoperit o schimbare in bine a portalului pe care Apple l-a creat special pentru ei. Mai exact, Apple Developer Center permite acum dezvoltatorilor sa adauge pana la 200 de iOS device-uri in conturile lor, acest numar fiind dublul celui anterior. Device-urile inregistrate in lista unui dezvoltator pot testa versiunile beta ale aplicatiilor create de acesta pentru ca problemele de functionare sa fie descoperite mai usor pe diverse versiuni ale sistemului de operare. Totodata, un device cu UDID-ul inregistrat in contul unui dezvoltator poate descarca fara probleme si versiunile beta ale iOS (sau software-uri asemanatoare cum ar fi iTunes). Deocamdata, nu toti utilizatorii pot adauga pana la 200 de device-uri in conturile lor, conturile unora nefiind actualizate pentru a primi aceasta noutate, dar trebuie sa ne asteptam ca in zilele viitoare Apple sa le ofere tuturor aceasta posibilitate.

Dezvoltatorii au asteptat mult ca Apple sa creasca limita de 100 de device-uri, intrucat stergerea unui device din lista nu crestea si numarul locurilor ramase libere, cum ar fi fost normal, dezvoltatorii trebuind sa astepte pana cand isi puteau reinoi conturile de membri. Acest lucru reprezenta o problema pentru orice dezvoltator, deoarece chiar daca terminalul adaugat pe lista era pierdut, vandut sau nu mai era folosit, el ocupa locul unuia nou. Acum, odata cu cresterea numarului, dezvoltatorii nu vor mai fi chiar atat de constransi cu fiecare device nou pe care il adauga pe acea lista.

Pana in acest moment, compania Apple nu a actualizat documentatia de suport a portalului pentru a nota schimbarea si nici nu a anuntat oficial modificarea, fiind destul de neclar daca schimbarea ii priveste pe toti dezvoltatorii sau numai pe o anumita parte dintre ei.

Captură de ecran 2013-08-17 la 18.00.34

Separat de aceasta dublare a numarului de device-uri care pot fi atasate unui cont de dezvoltator, Apple a trimis email-uri tuturor dezvoltatorilor inregistrati prin care ii anunta ca Apple Developer Center va fi inchis pe 17 august ora 6 PM PDT (18 august ora 4:00, ora Romaniei). Deocamdata nimeni nu stie daca perioada de indisponibilitate a portalului are legatura cu modificarea numarului de device-uri acceptate, sau cat timp va dura aceasta. In urma cu cateva saptamani Apple a lansat o pagina prin care permite utilizatorilor sa vada cand sunt disponibile sau indisponibile serviciile portalului dedicat dezvoltatorilor.

 

Sursa: MacRumors

- Reclamă -