Cum sa configurati si sa utilizati email-ul, contactele si calendarele in iCloud de pe iOS, Mac, Windows si web – Tutorial

- Publicitate -

iCloud Home Screen web

iCloud este platforma celor de la Apple cu ajutorul careia utilizatorii isi pot sincroniza automat, prin intermediul unei conexiuni Wi-Fi, toate datele intre iOS device-uri, si intre iOS device-uri si Mac pentru a le avea fara a fi nevoie ca termialele lor sa fie conectate la un computer si sincronizate manual prin iTunes. iCloud este disponibil inca din 2011, de la lansarea iOS 5 si OS X Lion, iar de atunci si pana acum a primit numeroase imbunatatiri. iCloud include si sincronizarea adreselor de email, a contactelor si a calendarelor si este o unealta necesara pentru orice utilizator iOS sau Mac OS X. Acest lucru inseamna ca oricand ati primi un email acesta va aparea pe toate device-urile conectate la contul de iCloud (este acelasi ca si Apple ID-ul). Mai mult decat atat, daca ati face o modificare unei programari sau ati adauga una noua, aceasta va aparea in aplicatia Calendar pe toate device-urile, iar daca ati adauga un contact nou sau ati face modificari unuia deja existent, acestea se vor reflecta in aplicatia Contacte pe toate terminalele dvs., automat fara a face nimic in plus. Veti putea accesa toate aceste servicii din aplicatiile Mail, Contacte si Calendar de pe iPhone, iPad sau iPod touch, de pe website-ul iCloud.com din orice browser desktop sau din popularele aplicatii Mail, Contacte, Calendar de pe Mac OS X sau Windows PC. Trebuie mentionat ca, pe langa email, contacte si calendare, iCloud sincronizeaza pozele prin Fluxul foto, notitele, mementourile si paginile web favorite.

Mai jos puteti vedea cum puteti sa configurati si sa utilizati email-ul, contactele si calendarele in iCloud de pe orice iOS device, Mac, PC sau din browser-ul web:

 

Cum sa configurati iCloud pe iPhone si iPad

Daca, atunci cand ati configurat pentru prima data iPhone-ul, iPad-ul sau iPod touch-ul, nu ati activat iCloud sau daca doriti sa utilizati un alt cont iCloud pentru Mail, Contacte si Calendare decat cel pe care il utilizati pentru cumparaturile in iTunes, de exemplu, ori pur si simplu doriti sa adaugati un alt cont iCloud pe iOS device-ul dvs., atunci o puteti face urmand pasii de mai jos:

 1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
 2. Apasati pe Mail, Contacte, Calendare;General Configurari iPhone
 3. In sectiunea conturi, apasati pe Adaugati un cont;Lista conturi de mail Configurari
 4. Apasati pe iCloud;Furnizori servicii Mail adaugare
 5. Introduceti adresa de email iCloud (exemplu@me.com/exemplu@icloud.com) si parola corespunzatoare acesteia – aceste date sunt aceleasi precum cele din Apple ID. Apasati pe butonul Urmator;iCloud mail nume utilizator parola
 6. Selectati aplicatiile care sa fie sincronizate cu iCloud (va recomandam sa le lasati pe toate activate, deoarece in cazul in care va veti razgandi mai tarziu, le puteti dezactiva, urmand subtitlul urmator) si apasati pe butonul Salvati.IMG_0016

In cazul in care acesta este al doilea (sau al x) cont iCloud adaugat, deci nu este cel principal, atunci nu veti putea utiliza de pe el functionalitatile pentru favorite, flux foto, Gasire Mac propriu sau stocare iCloud, acestea putand fi in continuare accesate de pe contul principal!

 

Cum sa activati sau sa dezactivati anumite servicii iCloud

Chiar daca setati iCloud pe iPhone, iPad sau iPod touch pentru prima oara si doriti sa alegeti care servicii sa fie active si care sa fie inactive, sau daca ati configurat deja contul si doriti sa faceti mici modificari, atunci le puteti face foarte simplu urmand pasii de mai jos:

Puteti alege sa activati sau sa dezactivati sincronizarea iCloud pentru Mail, Contacte, Calendare, Mementouri, Safari (pagini favorite), Notite, Poze – Flux foto, Documente in iCloud si Find my iPhone/iPod/iPad (pe care va recomandam sa il tineti mereu activat!).

 1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
 2. Apasati pe iCloud;General Configurari iPhone
 3. In lista care va apare pe ecran, comutati butonul din dreptul aplicatiei pentru care doriti sa activati sincronizarea pe ON/I sau pe OFF/O in cazul in care nu doriti sa mai fie sincronizata in iCloud;
 4. In cazul dezactivarii sincronizarii aplicatiei cu iCloud, un mesaj popup va aparea pe ecran si va va atentiona ca eliminarea aplicatiei respective va sterge toate datele asociate cu aceasta de pe dispozitivul dvs. Alegeti Pastrati pe iPhone/iPad/iPod touch daca doriti ca acestea sa ramana pe device-ul dvs. dar sa nu mai fie sincronizate cu respectivul cont iCloud sau Stergeti de pe iPhone/iPad/iPod touch daca doriti sa le stergeti.

Dezactivarea unei functii iCloud de pe iPhone, iPad si iPod touch va sterge datele asociate cu aceasta de pe device-ul pe care ati dezactivat-o, dar nu si din serverele iCloud. Deci, in cazul in care va razganditi, repetati procesul si activati functia pentru ca toate datele pe care le-ati pierdut sa va reapara.

 

Cum sa accesati Contactele, Calendarele si Mail-ul de pe web

Puteti oricand sa accesati toate email-urile, contactele, calendarele, precum si documentele, Find My iPhone/iPad/iPod, mementourile si notitele de pe orice Mac, Windows, Linux, Unix sau orice alt PC cu un web browser modern urmand adresa:

iCloud Home Screen web

 

Cum sa configurati iCloud pe Mac

iCloud este integrat foarte bine in OS X 10.8 Mountain Lion, dar poate fi accesat si de pe OS X 10.7 Lion, iar daca nu l-ati activat atunci cand ati configurat Mac-ul sau daca doriti sa adaugati un cont suplimentar pentru Mail, Contacte si Calendare, atunci o puteti face urmand pasii de mai jos:

 1. Deschideti aplicatia Preferinte Sistem din dock sau Launchpad;System Preferences App preferinte sistem
 2. In sectiunea Internet si wireless, faceti clic pe Conturi Internet;Panou Preferinte sistem
 3. Faceti clic pe iCloud;Conturi Internet Mac
 4. Introduceti adresa de email iCloud (exemplu@me.com/exemplu@icloud.com) si parola corespunzatoare acesteia – aceste date corespund celor folosite pentru ID Apple. Faceti clic pe Autentificare.

In cazul in care acesta este al doilea (sau al x) cont iCloud adaugat, deci nu este cel principal, atunci nu veti putea utiliza de pe el functionalitatile pentru favorite, flux foto, Gasire Mac propriu sau stocare iCloud, acestea putand fi in continuare accesate de pe contul principal!

 

Cum sa accesati contactele, calendarele, email-ul si alte aplicatii din iCloud pe Mac

 1. Deschideti aplicatia Preferinte Sistem din dock sau Launchpad;System Preferences App preferinte sistem
 2. In sectiunea Internet si wireless, faceti clic pe iCloud;System Preferences Mac preferinte sistem os x
 3. Faceti clic pe serviciile pe care doriti sa le activati (sunt active in momentul in care casuta din partea stanga a lor este marcata cu o bifa).iCloud Find My Mac

Puteti alege sa activati Mail-ul, Contactele, Calendarele, Safari favorite, Flux foto, Documente si date, Inapoi pe Mac-ul meu si Gasire Mac propriu (Find My Mac). Datele sincronizate cu iCloud pentru serviciile mentionate anterior vor putea fi accesate din urmatoarele aplicatii:

 • Mail: Mail, Outlook for Mac (via IMAP)
 • Contacte: Contacte (OS X Mountain Lion), Adress Book (OS X Lion)
 • Calendare: iCal (OS X Lion), Calendar (Mountain Lion)
 • Pagini web favorite: Safari;
 • Flux foto: iPhoto, Aperture

 

Cum sa accesati contactele, calendarele, email-ul si alte aplicatii din iCloud pe Windows PC

Pentru a accesa datele iCloud de pe un PC cu Microsoft Windows, va trebui in primul rand sa descarcati iCloud Control Panel pentru Windows Vista SP 2, Windows 7 sau Windows 8.

Apoi:

 1. Faceti clic pe Start pentru a accesa meniul Start;
 2. Mergeti la Network and Internet;
 3. Faceti clic pe iCloud;
 4. Introduceti numele utilizator si parola contului iCloud (aceleasi ca si Apple ID-ul);
 5. Faceti clic pe casutele din partea stanga a serviciilor pe care doriti sa le activati (daca sunt active, vor avea o bifa).

  via Apple.com
  via Apple.com

Veti putea alege sa activati Mail, Contacte, Calendare, Tasks (Mementouri), favorite (Safari) si Flux foto (Photo Stream). Urmatoarele programe vor fi mai apoi capabile sa acceseze datele iCloud:

 • Mail, Contacts, Calendars, & Tasks: Outlook 2007 sau Outlook 2010;
 • Bookmarks: Internet Explorer
 • Photo Stream: biblioteca de poze de pe PC-ul dvs. va fi sincronizata in iCloud

 

Cum sa configurati manual iCloud mail utilizand IMAP si SMTP

Daca doriti sa accesati adresa dvs. de email iCloud de pe un program de email non-iOS, Windows sau Mac, o veti putea face manual utilizand IMAP si SMTP. Aceasta configurare este destinata platformelor smartphone cum ar fi BlackBerry, Windows Phone, Android, s.a.

 1. Deschideti aplicatia de email a terminalului dvs.;
 2. Alegeti sa adaugati un cont nou;
 3. Introduceti urmatorul nume server IMAP: imap.mail.me.com;
 4. Comutati butonul din dreptul criptare SSL pe ON/Yes;
 5. Setati accesul la 993;
 6. Introduceti adresa de email iCloud in campul nume utilizator (utilizati @me.com, in loc de @icloud.com!) si parola corespunzatoare acesteia;
 7. Introduceti urmatorul nume server SMTP: smtp.mail.me.com;
 8. Comutati criptarea SSL pe ON/Yes;
 9. Setati accesul la 587;
 10. Setati Authentication Required (Autentificare necesara) pe da/yes;
 11. Introduceti adresa de email iCloud in campul nume utilizator (utilizati @me.com, in loc de @icloud.com!) si parola corespunzatoare acesteia.

Notita: Apple ne anunta ca, daca primiti erori utilizand SSL, incercati sa utilizati TSL.

 

Vedeti si:

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.