Bob Mansfield a parasit echipa de directori executivi ai Apple, va lucra la proiectele speciale ale companiei

0
110

Bob Mansfield SVP Apple tehnologii

In cursul noptii trecute cei de la MacRumors au facut o dezvaluire destul de surprinzatoare, mai exact au descoperit ca in ultimele 24 de ore cunoscutul vicepresedinte executiv al Apple, Bob Mansfield, a fost sters de pe website-ul oficial al companiei fara a fi acordata vreo explicatie in prealabil. Bob Mansfield a ocupat pana zilele trecute pozitia de vicepresedinte executiv al Apple pentru tehnologii, raportandu-i direct lui Tim Cook, aceasta fiind o pozitie pe care el o obtinuse in luna octombrie a anului trecut dupa ce, cu cateva luni inainte, isi anuntase plecarea de la compania americana si retragerea din functia de vicepresedinte executiv pentru hardware. CEO Apple, Tim Cook, se pare sa fi fost cel care a insistat foarte mult ca Mansfield sa ramana la compania din Cupertino, motivandu-l cu un pachet de beneficii foarte generos – 2 milioane de dolari lunar in numerar si pachete de actiuni – care l-ar fi convins sa vina lider peste un grup de ingineri a caror principala ocupatie este inovatia in tehnologia wireless si semiconductoare. Perioada in care Bob Mansfield trebuia sa ramana in aceasta pozitie era pana la sfarsitul anului 2014, Tim Cook facand anul trecut acest anunt cu foarte mare bucurie.

La cateva ore dupa ce a fost sesizata aceasta disparitie misterioasa de pe website-ul companiei americane, cei de la AllThingsD vin cu o declaratie a purtatorului de cuvant al Apple, Steve Dowling, care ne informeaza ca Bob Mansfield nu va mai fi in echipa de directori ai Apple, dar va ramane la compania din Cupertino pentru a lucra la proiecte speciale sub conducerea lui Tim Cook. Alte explicatii suplimentare cu privire la aceasta mutare sau la motivul pentru care fostul SVP al Apple a parasit echipa de directori nu au fost acordate inca.

Bob is no longer going to be on Apple’s executive team, but will remain at Apple working on special projects reporting to [CEO] Tim [Cook].

Ramane de vazut cine ii va lua locul lui Mansfield, orice speculatie fiind in acest moment fara un fundament solid. Bob Mansfield a fost unul dintre cei mai importanti oameni ai Apple din ultimii ani, avand o contributie foarte importanta la Mac-urile lansate dupa anul 2005, dar si la iPhone, iPad si iPod touch, fiind nelipsit din clipurile video de prezentare ale noilor produse.

Update: Scriitorul si pasionatul de produse Apple, John Gruber, care are legaturi stranse in interiorul companiei americane, a declarat pe website-ul sau ca persoane din interiorul companiei i-au confirmat fapotul ca mutarea face parte din decizia de plecare a lui Bob Mansfield care a fost luata anul trecut atunci cand s-a retras din functia de vicepresedinte executiv al diviziei Hardware. Gruber a mai adaugat ca Mansfield este bine vazut in interiorul companiei, la toate nivelele si ca el va lucra intradevar la proiecte speciale” (adica la proiecte noi). La final Gruber ne anunta ca, desi unii au speculat ca s-a intamplat ceva in interiorul companiei in urma caruia Mansfield a fost exclus din echipa de directori, acest lucru nu s-a intamplat, iar procesul era unul oarecum de asteptat.

 

Sursa: MacRumors, AllThingsD

- Reclamă -