Apple include in iOS 7 afisarea automata a continutului pe ecranul complet al iPad 2 si iPad mini in cazul aplicatiilor compatibile numai cu iPhone

0
180
ios_6_7_2x_ipad_mini-800x532
Aplicatie afisata in 2x mode pe iPad non-Retina cu iOS 6 vs. aplicatie afisata pe ecran complet pe iPad non-Retina in iOS 7

Pe langa design-ul complet refacut, iOS 7 contine destul de multe functii noi si imbunatatiri ale celor existente despre care cei de la Apple nu au vorbit nimic. Una din modificarile mici, dar bine-venite pentru utilizatorii iPad 2 si iPad mini este imbunatatirea modului de afisare a elementelor dintr-o aplicatie compatibila numai cu iPhone pe ecranul de 9,7 sau 7,9 inci al tabletelor.

Inca de lansarea iPad-ului, Apple a inclus posibilitatea de a rula aplicatii care sunt compatibile numai cu ecranul iPhone-ului pe ecranul mare al iPad, acest lucru fiind realizat prin modul „1x” care afisa continutul din aplicatii intr-un ecran de dimensiunile unui iPhone si prin modul „2x” in care pixelii erau dublati pentru ca aplicatia sa poata umple ecranul tabletei. Modul „2x” insemna si o calitate mai slaba a textelor si a imaginilor afisate de aplicatii intrucat cele care nu erau compatibile nici macar cu ecranul Retina al iPhone aveao o rezolutie de numai 480×320 pixeli, care dublata, facea greu de citit sau de vizualizat continutul. Chiar daca majoritatea aplicatiilor din App Store sunt compatibile cu ecranul Retina al iPhone-urilor, pana in iOS 7 Apple nu a adaugat o calitate mai buna a continutului afisat pe ecranele non-Retina ale iPad-urilor, insa a adaugat aceasta calitate pe ecranele Retina display ale iPad pentru ca acestea sa poata afisa un continut cat de cat lizibil.

Ei bine, asteptarea celor care au iPad 2 sau iPad mini ia sfarsit in iOS 7, deoarece Apple a ales sa afiseze automat aplicatiile care nu sunt compatibile cu ecranul de 1024×768 pixeli la rezolutia de 960×640 pixeli ceea ce le va face sa arate mult mai bine si mai clar pe ecranul acestor produse. Apple a eliminat pe iPad butonul 1x/2x din interfata acelor aplicatii compatibile numai cu iPhone, afisandu-le automat pe intreg ecranul tabletei la o calitate net superioara fata de ceea ce era inainte. Practic, toate aplicatiile vor fi afisate pe ecranele iPad non-Retina la aceasi rezolutie cu care erau afisate pe ecranele de 3,5 inci ale iPhone 4 si iPhone 4S. iPad-urile cu Retina display (generatiile 3 si 4) nu beneficeaza de aceasta optiune, fiind in continuare afisate butoanele 1x/2x.

Chiar daca functionalitatea se refera la produse care vor fi scoase din vanzare in acest an, ea va fi primita cu multa bucurie de utilizatorii care inca folosesc aceste produse si aplicatii care nu sunt inca portate pe iPad. Pentru iPad cu Retina display va mai trece ceva timp pana cand vom vedea o astfel de schimbare, deoarece acest produs are o rezolutie dubla fata de generatia precedenta si implicit aplicatiile pentru iPhone nu pot fi afisate la o calitate foarte buna pe un astfel de ecran.

 

Sursa: MacRumors

- Reclamă -