Apple incearca sa inregistreze denumirea „iWatch” ca si marca proprie in mai multe tari de pe glob

0
266

 

iWatch concept
iWatch concept

In cursul acestui an am avut o sumedenie de zvonuri venite de la diverse surse citate de cele mai mari publicatii straine, care sugerau faptul ca Apple va lansa un ceas de mana a carui denumire se vehicula ca ar fi „iWatch„. Desi nu stiam daca denumirea este una pe care Apple o foloseste in acest proiect sau este o simpla presupunere avand in vedere faptul ca Apple obisnuieste sa ofere produselor sale denumirea obiectului careia sa ii adauge prefixul „i”. Se pare ca acestea nu erau simple presupuneri si Apple chiar doreste sa foloseasca denumirea iWatch pentru ceasul de mana inteligent, acest lucru reiesind din cererile pentru inregistrarea ca si marca a denumirii iWatch depuse de compania din Cupertino in mai multe tari de pe glob. Marca iWatch se refera la produse care pot fi purtate la incheietura mainii, iar Apple a inregistrat-o sub doua categorii de device-uri mobile referitoare la hardware si de software.

Cererea de inregistrare a iWatch ca marca proprie Apple depusa in Mexic
Cererea de inregistrare a iWatch ca marca proprie Apple depusa in Mexic

La inceputul lunii iunie aparuse un zvon conform caruia Apple incearca sa inregistreze in Rusia denumirea iWatch, dar acel zvon nu era coroborat de nimic altceva in acest sens asa ca s-a crezut ca este o informatie nefondata. Ei bine, in cursul zilei de ieri au aparut alte tari pe lista in care compania Apple Inc. cu adresa in Infinite Loop, Cupertino, California a trimis spre inregistrare ca si marca denumirea iWatch. Initial, aparuse un zvon conform caruia Apple incearca sa inregistreze denumirea in Japonia, dar mai tarziu Mexic, Taiwan si Turcia au aparut pe lista tarilor, toate aceste informatii fiind probate de documente autentice care atesta faptul ca Apple incearca sa inregistreze denumirea. Majoritatea acestor cereri au fost depuse in prima saptamana a lunii iunie si nu se stie inca daca au fost inregistrate in vreuna din tarile mentionate anterior. Mai mult decat atat, in Mexic cererea de inregistrare a fost depusa de o firma de avocatura care a mai inregistrat denumiri importante pentru produsele Apple in trecut (de exemplu „iPad”). In Turcia, desi nu apare denumirea Apple in cererea depusa, ea a fost inregistrata de un avocat care a mai lucrat cu compania din Cupertino in trecut.

Cererea de inregistrare a iWatch ca marca proprie Apple depusa in Mexic
Cererea de inregistrare a iWatch ca marca proprie Apple depusa in Taiwan

La inceputul acestui an mai multe publicatii din Statele Unite au publicat informatii conform carora peste 100 de ingineri si designeri lucreaza la un computer care poate fi purtat la mana, numele indicat si atunic fiind „iWatch”. Deocamdata se stie ca acest ceas ar urma sa includa senzori biometrici capabili sa inregistreze functiile vitale ale utilizatorilor si sa securizeze mai bine produsul, iar ecranul micului device ar urma sa fie de dimensiuni asemanatoare cu cel de pe iPod nano generatia 6, adica sa aiba intre 1,5 si 2,0 inci. O functie cheie a acestui produs ar urma sa fie interconectarea cu alte iOS device-uri, astfel incat noi sa putem primi notificarile de pe iPhone direct pe ceasul de pe mana.

Deocamdata se stie ca numai in cele cinci tari a fost depusa cererea de inregistrare a „iWatch” ca si marca proprie a Apple, dar este foarte probabil ca multe altele sa primeasca astfel de cereri in asa fel incat cei din Cupertino sa nu aiba probleme atunci cand vor lansa ceasul inteligent. Multe zvonuri aparute pana acum ne indicau sfarsitul acestui an ca fiind data in care iWatch va fi prezentat, CEO Apple, Tim Cook, confirmand indirect faptul ca Apple va lansa un astfel de produs la finele lui 2013.

 

Sursa: 9to5Mac, MacRumors

- Reclamă -