Apple deschide un sistem de raportare a spam-urilor pentru iMessage – Tutorial raportare

0
1920

iMessage este serviciul de mesagerie pe care Apple l-a lansat odata cu iOS 5 si care a devenit extrem de popular in randul utilizatorilor iOS si Mac OS X, majoritatea celor care au instalate versiuni compatibile ale sistemelor de operare avandu-l activat si folosindu-l in mod regulat. Din pacate, odata cu cresterea popularitatii unui astfel de serviciu creste si numarul inselaciunilor si al celor care trimit mesaje nedorite utilizatorilor, aceasta fiind o mare problema pentru operatorii de telefonie mobila, dar si a celor care furnizeaza servicii de email. Din fericire, angajatii Apple au luat act de faptul ca unii utilizatori primesc mesaje nedorite si doreste sa stopeze acest fenomen pentru ca nimeni sa nu mai fie afectat. In cursul noptii trecute compania Apple a publicat pe website-ul propriu un document de suport pentru utilizatori care ii prin care ii informeaza cum pot sa blocheze adresele de email sau numerele de telefon ale celor care le trimit mesaje nedorite, pentru ca angajatii companiei sa le opreasca, cel mai probabil, accesul la serviciul iMessage.

conversatie iMessage mesajeHT5321_01-ios-imessage-window-001b-en

Asadar, in cazul in care intampinati ati primit vreodata vreun mesaj prin iMessage (acesta are fundalul albastru exact ca si in imaginea de mai sus) in aplicatia Mesaje a Mac-ului dvs. cu OS X Mounatin Lion instalat sau a iOS device-ului dvs. cu iOS 5 (sau mai nou), atunci puteti bloca acel utilizator, urmand pasii de mai jos care au fost publicati de catre Apple:

  1. Faceti o captura de ecran mesajului nedorit pe care l-at primit (butonul Home + butonul adormire pe iOS / tastele cmd + shift + 3 pentru Mac OS X);
  2. Notati adresa de email sau numarul de telefon de la care ati primit un mesaj nedorit;
  3. Notati data si ora la care ati primit mesajul respectiv;
  4. Deschideti aplicatia Mail a iOS device-ului dvs. sau a Mac-ului dvs. si inserati captura de ecran, adresa de email/numarul de telefon si data si ora la care ati primit  mesajul nedorit. In campul Catre: introduceti adresa imessage.spam@icloud.com;
  5. Apasati pe butonul Trimite.

Atentie, mesajul de tip spam (nedorit) trebuie sa fie primit prin iMessage si nu prin SMS, in cazul al doilea cei de la Apple neputand sa va ajute.

Acest nou sistem este destinat in special utilizatorilor iOS 5 si iOS 6, deoarece in iOS 7 vom avea posibilitatea de a bloca manual orice numar de telefon sau adresa de email care nu dorim sa ne mai poata apela, sa ne mai poata trimite mesaje sau sa ne mai apeleze prin FaceTime.

Mai multe tutoriale despre cum puteti utiliza iMessage pe Apple device-urile dvs. sunt disponibile la acest link.

 

Sursa: Apple

- Reclamă -