Apple a lansat iOS 7 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicatii

0
196

iOS 7 beta 4

In urma cu cateva minute compania Apple a lansat cea de-a patra versiune beta a iOS 7, aceasta venind la trei saptamani distanta de ultima versiune beta si nu la doua, asa cum a fost in cazul ultimelor doua versiuni beta ale iOS 7, amanarea putand fi datorata unui atac asupra Developer Center prin care un grup de infractori cibernetici a incercat sa compromita datele dezvoltatorilor si ale utilizatorilor deopotriva, in urma acestuia angajatii companiei Apple luand decizia de a reface complet baza de date a sistemului si de a rezolva toate bresele de securitate. La fel ca si in cazul versiunilor precedente, Apple a mentionat ca iOS 7 beta 4 aduce corecturi de probleme si imbunatatiri ale performantelor, dar separat de acest lucru este foarte probabil ca si aceasta versiune sa contina diverse mici modificari de design. iOS 7 beta 4 poate fi descarcat prin intermediul OTA Update (over-the-air) in cazul in care sunteti dezvoltator sau aveti UDID-ul inregistrat in contul unui dezvoltator si ati descarcat iOS 7 deja pe terminalul dvs., iar daca nu ati descarcat iOS 7 pe device-ul dvs., il veti putea descarca de pe portalul Apple de indata ce compania din Cupertino il va publica.

De indata ce modificarile de design si functionare ale iOS 7 beta 4 vor iesi la iveala, va voi anunta printr-un articol separat, la fel cum am facut-o in cazul tuturor versiunilor beta lansate pana acum.

Update: Iata toate noutatile pe care le aduce iOS 7 beta 4 (Articol actualizat X26)

iOS 7 beta 3, care a fost lansat in urma cu doua saptamani, aducea o modificare totala a fonturilor din iOS, cei de la Apple implementand versiunea Light a Helvetica Neue si eliminand versiunea Ultra Light care era uneori greu de citit, iar separat de fonturi am vazut si o modificare a animatiei pentru descarcarea si actualizarea aplicatiilor din App Store, o afisare la o dimensiune mai mare a barei de status in ecranul de blocare si marcarea cu puncte a zilelor din calendar in care aveam programate evenimente. Intreaga lista cu modificari ale iOS 7 beta 3 o puteti citi la acest link.

In continuare va avertizam ca, in cazul in care nu sunteti dezvoltator de aplicatii sau nu aveti UDID-ul inregistrat in contul unui dezvoltator, nu faceti update la iOS 7 beta 4, deoarece exista riscul de a va bloca terminalul si de a nu il mai putea activa!

Lansarea din aceasta seara a iOS 7 beta 4 a fost oarecum de asteptat intrucat in cursul acestei zile au aparut pe portalul Apple dedicat dezvoltatorilor mai multe link-uri de descarcarea a unei versiuni beta care avea build-ul mai nou decat cel al iOS 7 beta 3, acestea fiind imediat sterse de catre responsabilii website-ului. Build-ul 11A4435d este identic cu cel al versiunii beta care a fost publicata acum cateva ore, semn ca acea informatie era valida.

La final va anunt ca cei de la BGR au trimis o informatie prin care anunta ca, separat de iOS 7 beta 4 vor mai exista inca doua versiuni beta ale iOS 7, urmand ca versiunea Gold Master (n.r. ultima versiune beta a iOS care arata identic cu versiunea pe care o vor primi utilizatorii odata cu lansarea oficiala) sa fie lansata in luna septembrie a acestui an.

- Reclamă -