Incepand cu 2014, BMW va mari functionalitea iDrive oferind o compatibilitate extinsa cu iPhone

0
433
via Car and Driver
via Car and Driver

Anul trecut la WWDC 2012 Apple anunta Siri Eyes-Free ca si noua functie a iOS 6 si a noilor masini cu dotari de top. Cu ajutorul Siri Eyes-Free si a mai multor producatori de autovehicule, soferii nu vor mai fi distrasi de la drum atunci cand doresc sa apeleze pe cineva, sa isi verifice calendarul sau chiar (mai rau) sa trimita mesaje. Apple a gandit impreuna cu mai multe brand-uri un buton special amplasat pe volanele masinilor compatibile, care apasat, va activa automat Siri fara ca noi sa mai fim nevoiti sa cautam iPhone-ul. Acest buton este asemanator celui pe care unele masini il au deja de cativa ani si cu ajutorul caruia putem da unele comenzi simple, dar Apple doreste sa ne ajute sa facem mult mai multe fara a fi distrasi o clipa de la drum.

BMW este unul din partenerii Apple in acest proiect, iar zilele trecute compania bavareza a anuntat ca va include suport pentru Siri Eyes-Free in consolele iDrive incepand cu 2014. O alta noutate pentru fanii BMW care au iPhone este si posibilitatea conectarii device-ului la consola iDrive prin Bluetooth fara a mai fi nevoie de o conexiune prin fir cum este in cazul modelelor actuale. Conectand iPhone-ul la consola iDrive vom putea face aceleasi lucruri ca si pana acum, adica sa redam muzica pe care o avem in device, sa ne conectam la unele aplicatii din iOS cum ar fi Facebook, Twitter, Calendar si multe altele.

BMW-urile cu dotari de top vor avea si posibilitatea de a se conecta la internet prin intermediul unei conexiuni 3G, dar numai atunci cand vehiculul stationeaza. Noile functii ale iDrive vor veni pe modelele BMW din 2014, adica pe cele care incep sa fie produse incepand cu acest an. Toate noutatile pe care BMW le va aduce noilor modele sunt disponibile in comunicatul de presa de aici.

 

Sursa: BMW, via Engadget
- Reclamă -