iBooks este una din cele mai de succes aplicatii de tip ebook si cu siguranta o aplicatie care a fost descarcata de majoritatea celor care au un iPhone, iPad sau iPod touch. In ultimul timp Apple a fost acuzata si chemata in instanta pentru ca a incalcat legislatia antitrust privind ebook-urile, intelegandu-se cu marile edituri sa ofere cartile din iBookstore la un pret mai mic decat in alte magazine. Pana la solutionarea cazului va mai trece ceva timp, dar pe masura ce inaintam in timp ies la iveala detalii interesante privind modul in care a fost dezvoltata aplicatia ce s-a bucurat de un succes nebun in randul posesorilor de iOS device-uri. In timpul procesului, Eddy Cue, SVP al diviziei de internet a Apple, a oferit cateva detalii interesante despre contributia pe care Steve Jobs a avut-o in dezvoltarea aplicatiei si in atragerea clientilor spre produsele Apple. Daca v-ati intrebat vreodata cine a fost in spatele ideii de a imita efectul de intoarcere a paginilor unei carti pe care o citim in iBooks, atunci rasponsul este Steve Jobs, acesta dorindu-si ca intreaga aplicatie sa ne aduca pe un iOS device aceasi experienta ca si cea dintr-o biblioteca, iar cartile pe care le cumparam din iBookstore sa arate ca si cele fizice.
Tot Steve a fost si in spatele ideii de a oferi cartea “Winnie-the-Pooh” gratuit pentru toti cei care descarca iBooks din App Store, deoarece, pe langa faptul ca ii placea, cartea continea desene nemaintalnite in aplicatiile de acest tip, iar utilizatorii isi puteau face o buna idee despre capacitatile aplicatiei iBooks. In cadrul conferintei de prezentare a iPad si a noii aplicatii iBooks, Steve a folosit in demonstratia facuta cartea True Compass, scrisa de catre Ted Kennedy, deoarece cunoscuta familie Kennedy insemna foarte mult pentru regretatul CEO Apple.
Stim cu totii ca Steve Jobs a avut un rol extrem de important in dezvoltarea a ceea ce folosim noi zi de zi, dar din pacate el nu mai este printre noi. Chiar si asa, Apple nu a pierit odata cu Steve Jobs si nici creativitatea inginerilor din Cupertino nu a cunoscut limita inca.
Sursa: AllThingsD