Cum sa modificati motorul de cautare implicit din aplicatia Safari de pe iPhone si iPad – Tutorial

0
2410

Daca sunteti un utilizator nou de iPhone, iPad sau iPod touch si nu sunteti un fan al motorului de cautare Google Search care este setat ca fiind implicit in Safari din iOS, atunci il puteti schimba foarte simplu urmand cativa pasi simpli. Chiar daca pentru multi utilizatori expresia „motor de cautare” este sinonima cu Google, altii prefera Yahoo! Search sau Microsoft Bing din diverse motive. Apple a implementat toate cele trei motoare de cautare in iOS si asta inseamna ca daca setam pe oricare dintre ele ca fiind implicit vom putea introduce in bara de cautare din Safari (situata in dreptul barei URL) cuvantul cautat pentru a obtine rezultatele pe motorul de cautare preferat. Pentru a modifica motorul de cautare implicit din Safari, urmati pasii de mai jos:

  1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
  2. Derulat in jos pana la butonul Safari si apasati pe el;Configurari general bottom
  3. Apasati pe butonul Motor de cautare;Safari configurari sus
  4. Selectati noul motor de cautare pe care doriti sa il setati apasand pe el. Optiunile disponibile sunt Google, Yahoo! si Bing.IMG_0009

Dupa ce ati apasat pe noul motor de cautare, selectia dvs. va fi aplicata automat in Safari si veti putea efectua cautari pentru a obtine rezultatele prin motorul de cautare favorit.

Setarea unul motor de cautare ca fiind implicit pentru campul de cautare nu inseamna ca nu veti mai putea sa le utilizati pe celelalte. Introduceti adresa URL a motorului de cautare preferat (google.com, yahoo.com, bing.com, etc.) in Safari si veti putea sa il utilizati pe oricare doriti, oricand doriti.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu sau accesati forumul

- Reclamă -