Cum sa conservati mai bine bateria pe iPhone si iPad modificand cateva setari in Centrul de notificari – Tutorial

0
1861

Notificari VIP

Stim cu totii cat de important este sa avem o autonomie a bateriei cat mai mare pe iOS device-urile noastre, dar de cele mai multe ori acest lucru este greu de atins. Fie din comoditate, fie pentru ca nu dorim sa stricam experienta de utilizare, lasam activate multe functii care nu ne sunt mereu folositoare, dar care afecteaza foarte mult durata de viata a bateriei. Toate retelele de socializare, conturile de email, mesajele text si multe alte aplicatii doresc sa ne trimita notificari, iar daca acceptam acest lucru, durata de viata a bateriei este consumata. Uneori, prin modificarea unor setari in Centrul de notificari (Notification Center), putem sa crestem putin durata de viata a bateriei. Va recomandam sa urmati pasii de mai jos in cazul in care nu sunteti multumit de autonomia bateriei iPhone-ului, iPad-ului sau iPod touch-ului dvs.:

  1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Home screen iPhone 5 iOS 6 ecran pornire
  2. Apasati pe Notificari;Partea sus Configurari Nu deranjati ON notificari
  3. Cautati aplicatia care va trimite destul de des notificari si apasati pe numele ei;Centru de notificari alerte
  4. Derulati pana in partea de jos a ecranului unde veti vedea optiunea Afisare pe ecranul blocat;
  5. Comutati butonul din dreptul acestei optiuni pe OFF/O pentru ca aplicatiile a caror notificari nu sunt chiar atat de importante sa nu mai fie afisate in ecranul de blocare.Alerte afisare ecran blocat notificari Facebook

Facand acest lucru, dvs. veti primi in continuare notificari push si veti auzi in continuare tonul de alerta, dar ecranul iOS device-ului dvs. nu e va mai aprinde, iar ecranul de blocare nu va mai afisa notificarea. Dupa ce ati deblocat iPhone-ul sau iPad-ul, deschizand Centrul de notificari, veti vedea toate aceste notificari care nu v-au aparut in ecranul blocat. Practic, ecranul terminalului dvs. nu se va aprinde de fiecare data cand primiti o notificare de la acele aplicatii a caror optiune Afisare pe ecran blocat este dezactivata. Mai putine aprinderi de ecran inseamna o mai buna durata de viata a bateriei. Facand acest lucru pe terminalul meu, am reusit sa obtin o durata de viata a bateriei cu 10-20% mai mare decat inainte, ceea ce este destul de important avand in vedere faptul ca nu este afectat nimic important.

Cred ca acest lucru este util pentru aplicatiile de la care inca dorim sa primim notificari dar nu este necesar sa le vedem in ecranul de blocare. De exemplu la aplicatiile Facebook si Twitter putem dezactiva aceasta optiune mai ales daca primim destul de multe notificari, iar rezultatul va fi unul foarte bun.

Incercati acest lucru si spuneti-ne daca a functionat!

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu sau accesati forumul

- Reclamă -