Apple doreste sa produca propriile placi grafice, angajeaza mai multi ingineri ai AMD

0
157

Apple A6 chip

Apple este interesata sa produca si sa dezvolte componentele pentru produsele pe care le ofera pe piata, motiv pentru care angajeaza in fiecare an multi ingineri specializati pe acest profil si cumpara diverse firme care au un potential mare. Apple isi proiecteaza cipuri si procesoare personalizate pentru iOS device-uri, pe care le produce cu diverse alte companii, dar planurile americanilor sunt mult mai marete. Ei isi doresc sa produca propriile cipuri pentru iOS device-uri, precum si pentru Mac-uri, motiv pentru care au publicat in ultimul timp mai multe oferte de angajare si au angajat multi ingineri experimentati.

La inceputul acestui an, compania AMD (Advanced Micro Devices) a trecut printr-un proces de restructurare, concediind mai multi ingineri experimentati, motiv numai bun pentru cei din Cupertino sa faca unele angajari si sa aduca in echipa lor oameni buni care sa ii ajute in noile proiecte. Un zvon recent spune ca Apple ar fi angajat pana acum peste 20 de ingineri care au lucrat in trecut la AMD, planurile lor fiind de a angaja in jur de 40 de persoane specializate in dezvoltarea cipurilor grafice. Totodata, cei din Cupertino ar fi inchiriat o cladire in orasul Orlando din statul Florida, chiar in aproprierea campusului AMD, acesta fiind locul ales de ei pentru a dezvolta viitoarele placi grafice si componente hardware care urmeaza sa ajunga in urmatoarele generatii de iOS device-uri si Mac-uri. Noii ingineri ar urma sa fie condusi de o fosta echipa a companiei Intrinsity pe care Apple a cumparat-o in urma cu doi ani. Cu ajutorul tehnologiei acestei companii au dezvoltat procesorul A4 folosit in iPad, iPhone 4 si iPod touch 4.

Apple este mereu interesata sa produca lucruri noi si sa ia totul pe cont propriu, procesoarele din iOS device-uri si tehnologia folosita in ele fiind extrem de importante in lupta cu competitorii. Daca vor reusi sa isi  produca singuri procesoarele si placile grafice pentru produsele pe care ni le ofera, atunci vor avea numai de castigat, deoarece fabrici precum Samsung nu vor mai avea un acces chiar atat de usor la tehnologia folosita de catre Apple. Este greu de spus cand vom avea cipuri si placi grafice produse 100% de Apple, dar vor mai trece destul de multe luni/ani pana cand aceste noi echipe vor incepe sa aiba rezultate.

 

Sursa: MacRumors
- Reclamă -