Flickr si Vimeo ar urma sa fie integrate in iOS 7

0
185
Vimeo/Flickr via 9to5Mac
Vimeo/Flickr via 9to5Mac

In mai putin de o luna de zile, Apple ne va prezenta iOS 7, noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod touch fiind asteptata de toti posesorii acestor produse. Saptamanile trecute, un zvon ne prezenta cateva dintre noutatile pe care ar urma sa le aduca, majoritatea fiind legate de design care ar urma sa fie plat si nu skeumorphic. Astazi, cei de la 9to5Mac au publicat un nou raport in care ne prezinta informatii oferite de oameni implicati in proiectul de dezvoltare al iOS 7. Acestia afirma ca Apple doreste sa integreze in iOS 7 platformele Flickr si Vimeo pentru ca utilizatorii sa poata partaja mai usor continutul preferat pe aceste doua aplicatii.

Daca in 2011, Apple integra Twitter, iar anul trecut ne prezenta integrarea Facebook ca fiind una din cele mai importante noutati aduse sistemului de operare pentru iOS device-uri, anul acesta Apple ar urma sa continue seria aplicatiilor care vin built-in in iOS. La fel ca si in cazul Facebook si Twitter, Apple ar urma sa le ofere utilizatorilor posibilitatea de a se loga in aceste doua retele de socializare pentru a putea partaja tot continutul preferat.

Integrarea Flickr le-ar permite utilizatorilor de iPhone, iPad si iPod touch sa partajeze pozele stocate sau facute cu device-urile lor printr-o singura apasare in sistemul de partajare al iOS. Flickr a fost integrata in aplicatia iPhoto pentru iOS care a fost lansata anul trecut, dar si in OS X Mountain Lion, utilizatorii Mac-urilor avand posibilitatea de a partaja pozele preferate pe reteaua de socializare printr-un singur clic. La fel ca si in cazul Facebook sau Twitter, integrarea Flickr in iOS va permite logarea instant in contul Flickr in diferite aplicatii terte. Totodata, nu trebuie sa uitam faptul ca Flickr este un serviciu oferit de catre Yahoo!, companie care colaboreaza indeaproape cu Apple si care furnizeaza multe date in iOS, printre care si cele despre vreme si bursa. Yahoo! este adversarul Google, Apple este adversarul Google, iar cele doua companii ar putea colabora pentru o integrare si mai buna a serviciilor Yahoo! in iOS in detrimentul serviciilor oferite de cei din Mountain View. Recent, aplicatia Flickr pentru iOS a suferit cateva schimbari importante de design care vor fi oferite printr-un update ce urmeaza sa fie lansat in saptamanile viitoare. Totodata, cei de la Yahoo! au anuntat ca vor oferi 1 TB spatiu de stocare pentru toti utilizatorii, lucru care i-a bucurat pe cei care utilizeaza platforma.

Vimeo este alternativa YouTube, iar cum aplicatia celor de la Google a fost stearsa din iOS 6, Vimeo ar reprezenta o buna alternativa pentru cei de la Apple. Daca Vimeo va fi integrata in iOS, atunci utilizatorii vor putea sa isi partajeze clipurile video pe aceasta platforma mult mai usor. La fel ca si Flickr, Vimeo a fost integrat in OS X Mountain Lion, iar integrarea acestor doua platforme in iOS nu ar fi chiar o surpriza.

Daca Apple va integra cele doua retele in iOS, atunci numarul vizitatorilor si a utilizatorilor lor va creste foarte mult, exact cum s-a intamplat in cazul Twitter. Ramane de vazut daca cele doua platforme vor fi integrate in iOS 7 sau daca Apple va renunta la ceea ce in momentul de fata sunt simple teste. Trebuie sa ne asteptam ca serviciile Yahoo! sa fie mai bine integrate in iOS, iar Google sa fie cat mai indepartat cu putinta, rivalitatea dintre Apple si compania din Mountain View fiind foarte mare.

 

Sursa: 9to5Mac
- Reclamă -