Cum sa selectati limba romana ca limba a sistemului de operare Mac OS X (10.8 Mountain Lion) – Tutorial

8
6702

Macbook pro macbook air iMac OS X Mavericks

Apple ne ofera posibilitatea de a rula OS X in foarte multe limbi, sistemul de operare pentru Mac-uri fiind tradus si in limba romana. Daca in cazul versiunilor anterioare trebuia sa descarcam diverse programe care traduceau o parte a aplicatiilor native din OS X, incepand cu OS X Lion 10.7.3, Apple ne ofera posibilitatea de a rula nativ limba romana pe Mac-uri. Astfel, daca, de exemplu, un prieten, parintii sau chiar dvs. nu va descurcati prea bine cu OS X in limba engleza, atunci puteti sa schimbati aceasta limba in limba natala pentru a intelege totul mai usor si pentru a va descurca mai bine, mai ales in situatia in care sunteti incepator pe acest sistem de operare. Daca schimbati limba sistemului intr-o alta limba (de exemplu romana) atunci toate aplicatiile native, menurile si mesajele vor fi afisate in limba selectata, fiind mai usoara operarea cu sistemul. Va recomandam sa folositi limba romana pe Mac-ul dvs., deoarece totul este tradus corect si este mai lesne de inteles. Urmati acest tutorial pentru a vedea cum puteti sa selectati limba romana ca limba a sistemului de operare Mac OS X 10.8 Mountain Lion (ultima versiune a OS X). Acest tutorial poate fi urmat si in cazul in care rulati OS X 10.7.3 Lion, existand posibilitatea de a fi mici diferente intre cele doua versiuni.

  1. Deschideti aplicatia System Preferences din dock, Launchpad sau din meniul Apple;System Preferences App preferinte sistem
  2. Faceti clic pe pictograma Language & Text;System Preferences Mac preferinte sistem os x
  3. Cautati in lista limba romana. In cazul in care nu apare in aceasta lista, faceti clic pe butonul Edit List… Va apare o noua lista cu mai multe limbi; cautati limba romana in stanga careia faceti clic pe casuta (va primi o bifa). Faceti clic pe butonul OK;Limbi OS X
  4. Acum faceti clic pe articolul Romana si trageti-l pana in partea de sus a acestei liste;Romana selectare Limba Mac
  5. Pentru a se aplica modificarile va trebui sa va delogati (din meniul Apple>Log Out Username) sau sa opriti si sa reporniti Mac-ul.

Cand Mac-ul dvs. s-a repornit veti vedea ca toate aplicatiile native ale OS X sunt afisate in limba romana, precum si meniurile, mesajele de alerta s.a. Ce parere aveti despre OS X in limba romana?

Nota: Lista Edit contine aproape toate limbile de pe glob, dar trebuie sa stiti ca nu toate vor schimba limba sistemului de operare. Din fericire, romana este una din limbile in care OS X a fost tradus.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

- Reclamă -