Cum sa dezactivati raportarea locatiei in Google Search pentru a creste autonomia bateriei iPhone-ului sau iPad-ului – Tutorial

0
219

Google Search 3.0 Google Now

In urma cu cateva zile cei de la Google au publicat un update pentru aplicatia Google Search prin care au introdus si in iOS functia Google Now, pe care o cunoastem de la terminalele cu Android. Google Now afiseaza informatii utile pentru utilizatori cum ar fi starea vremii, situatia din trafic, cele mai interesante locuri din apropiere, statii de autobus, tramvai, s.a. Conform Google, aceste informatii sunt furnizate numai de turnurile de telefonie mobila si de Wi-Fi HotSpot-uri, iar sistemul nu ar trebui sa afecteze bateria terminalului. Din pacate, realitatea este alta, deoarece utilizarea in permanenta a serviciilor de localizare scade simtitor autonomia bateriei iOS device-urilor noastre si acest lucru se poate datora si posibilei utilizari a GPS-ului de catre aplicatie (lucru pe care Google il respinge). Daca ati sesizat o scadere a autonomiei bateriei iOS device-ului dvs. dupa ce ati actualizat aplicatia Google Search, atunci puteti urma pasii de mai jos pentru a dezactiva raportarea locatiei pentru ca aceasta aplicatie sa nu mai utilizeze mereu serviciile de localizare.

  1. Deschideti aplicatia Google Now din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;Google Search aplicatie
  2. Apasati pe butonul Configurari din partea dreapta sus a ecranului (este reprezentat printr-o roata zimtata);ecran principal Google Search
  3. Apasati pe Confidentialitate;Configurari Google Search
  4. Derulati in jos pana la sectiunea Locatie;
  5. Comutati butonul din dreptul Raportarea locatiei pe OFF/O;Configurari Confidentialitate Google Search
  6. Apasati butonul Terminat din partea dreapta sus a ecranului pentru a aplica modificarile.

Acum Google Search nu va mai utiliza serviciile de localizare pentru a raporta locatia in permanenta, ci numai atunci cand deschideti aplicatia.

  • Google Search pentru iPhone si iPad – Gratuit – Descarca acum

 

Daca aveti intrebari sau neclaritati, lasati un comentariu sau accesati forumul. Puteti propune si alte tutoriale legate de aplicatia Google Search.

- Reclamă -